pátek 15. září 2017

U Oleksovic havaroval ministr Zaorálek. Zasahoval i vrtulník (akt.16.9.)

Podle médií došlo kolem 20 hodiny u Oleksovic ke srážce dvou aut. Starší muž zraněný na hlavě byl transportován vrtulníkem do FN Bohunice. Podle Blesku jím má být ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.


Zpráva podle Deníku:
Vrtulník záchranářů byl potřeba po páteční nehodě dvou osobních aut, která se stala před osmou hodinou večer na silnici I/53 u Oleksovic. „Starší muž při nehodě utrpěl středně těžké poranění hlavy a po ošetření ho letecká záchranná služba přepravila do traumacentra Fakultní nemocnice v Brně Bohunicích,“ sdělila mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.
Příčina srážky je zatím nejasná. „Co se tam stalo, nyní vyšetřujeme,“ vzkázal po půl desáté večer policejní mluvčí Pavel Šváb. Nehoda se obešla bez asistence hasičů.
Podle deníku FORUM 24: Lubomír Zaorálek byl účastníkem dopravní nehody, která si vyžádala šest zranění. O nehodě na silnici 53 u Oleksovic na Znojemsku informoval jako první server Blesk.cz, podle kterého byl přepraven vrtulníkem do nemocnice. Podle informací bulvárního serveru bylo zranění šéfa diplomacie středně těžké a nachází se na hlavě. Proto si patrně také vyžádalo zásah letecké záchranky. Ministerstvo zahraničí zatím celý incident nekomentovalo.
Podle Blesku: Vůz s ministrem zahraničí a volebním lídrem ČSSD Lubomírem Zaorálkem (61) v pátek večer havaroval. Při nehodě na silnici 53 u Oleksovic na Znojemsku bylo zraněno šest lidí, mezi nimi byl i sám Zaorálek. „Mohu potvrdit, že došlo k nehodě s účastí vozidla chráněné osoby. Několik osob bylo transportováno do nemocnice k ošetření,“ uvedl mluvčí policejního prezídia Petr Habenicht. Podle informací Blesku by měl být ministr Zaorálek zraněn jen lehce.

Podle Seznam Zprávy: V pátek večer havaroval na Znojemsku vůz s ministrem zahraničí a volebním lídrem ČSSD Lubomírem Zaorálkem. Při nehodě na silnici 53 u Oleksovic bylo zraněno celkem šest lidí. Podle deníku Blesk Zaorálka se zraněním hlavy transportoval vrtulník do nemocnice v Brně-Bohunicích. "Na místo jsme vyslali vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval do nemocnice v Brně Bohunicích muže se středně těžkým zraněním," řekla ČTK mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková. Podle ní to byl muž nad 60 let. Zda šlo o ministra Zaorálka, nekomentovala. ČSSD zranění svého volebního lídra zatím nepotvrdila. O nehodě ústavního činitele už ale vědí na Policejním prezidiu. „Můžeme potvrdit, že došlo k dopravní nehodě s účastní vozidla chráněné osoby. Do nemocnice bylo transportováno několik osob k došetření. V tuto chvíli nic bližšího nemáme,“ sdělil Právu mluvčí prezidia Petr Habenicht.

Podle MF Dnes: Podle informací iDNES.cz se Lubomír Zaorálek vracel ze setkání s voliči v Jihomoravském kraji, které vrcholilo ve Znojmě na historickém vinobraní. Ty absolvoval ještě spolu se současným premiérem a místním lídrem Bohuslavem Sobotkou. Jiní sociální demokraté na Znojemsku zůstávali. „Máme zde setkání pár straníků. S Lubošem jsme se rozloučili a on jel domů do Ostravy,“ uvedl jeden z členů ČSSD, který se akce také zúčastnil. Další část sociálních demokratů se měla do Ostravy přesouvat zítra. 


Aktuálně CZ: Informaci potvrdilo i ministerstvo zahraničí. Zaorálek byl po nehodě převezen do brněnské nemocnice, nicméně ještě večer byl z ní propuštěn. "Při nehodě utrpěl zranění hlavy, jeho zdravotní stav je nicméně dobrý. Z nemocnice byl již propuštěn do domácí péče. Okolnosti nehody v tuto chvíli vyšetřuje policie," stojí v prohlášení ministerstva zaslaném redakci Aktuálně.cz.
Podle Švába se u odbočky na Oleksovice srazila dvě auta, z nichž jedno převáželo člověka, který patří mezi osoby chráněné policií. Míru zavinění účastníků nehody policie zjišťuje. Nehoda se stala v podvečerních hodinách. Zaorálek měl do té doby na jižní Moravě celodenní předvolební program. Po 17:00 byl ještě na Znojemském historickém vinobraní.

Ministr zahraniční Lubomír Zaorálek (ČSSD), který v pátek večer havaroval u Lechovic na Znojemsku a utrpěl otřes mozku, poděkoval na Twitteru záchranářům: Děkuji brněnským záchranářům, lékařům a sestrám traumatologie nemocnice v brněnských Bohunicích za jejich včerejší pohotovost a za to, jak mi nakonec pěkně sešili hlavu. Jsem rád, že se nikomu dalšímu nic nestalo,“ napsal. 
Auto, ve kterém jel Lubomír Zaorálek, se střetlo s jiným v podvečerních hodinách. Zatím není jasné, kdo nehodu způsobil. Podle zdroje Práva vůz ministra Zaorálka havaroval, když se snažil předjet mercedes. Jeho řidič však ve stejný moment začal také předjíždět před sebou jedoucí vůz, takže se mercedes srazil s ministerským audi a vytlačil ho ze silnice.








Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/srazka-dvou-aut-u-oleksovic-pro-zraneneho-letel-vrtulnik-20170915.html

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/srazka-dvou-aut-u-oleksovic-pro-zraneneho-letel-vrtulnik-20170915.html

1 komentář: