pondělí 4. září 2017

Září začíná aprílově

Vloni byla první zářijová neděle krásně slunečná. Pamatuji si to, jelikož jsme se jeli podívat na Kiritof do Jevišovky. Tak nějak vypadala letošní sobota, neděle nám do odpoledne propršela a hezké je nakonec zase pondělí. K pátečním 10 mm tak přibylo 6 dalších. Víno by teď bralo hlavně sluníčko!


Ochutnat můžete výborný burčák (z muškátu ottonelu) u sklípku "kopečkáře" Michala. Kuřáci pomalu ale jistě opustí zahrádku u Hostince u Kudličků, protože jim bude zima. Stejně tak nepříznivé počasí nebude přát těm, kdo si svoje pivko dají u zdi pod kostelem, u studny, a tak jenom u sloupu na kraji obchodní pasáže u hřiště je přijatelně.
V pátek v podvečer se v Božicích na své výpravě objevila ČOIka. Bylo to v rámci akce HAD 2017 - Hazard, Alkohol, Děti, která se zaměřila na Hrušovansko a Vranovsko.
V Božicích pokračuje stavební ruch a to je moc radostný pohled. V dobách, kdy se vesnice vylidňují a stávají se z nich chalupářské osady, si Božice drží velmi solidní pozici "střediskové obce". Na záda nám dýchá hlavně Šanov a i v tom fotbale nás nakonec v sobotu udělal. Drobný rozdíl je jen v tom, že proti elitní šanovské jedenáctce stála naše Rezerva a moc nescházelo, aby bodovala. Byla to spíš souhra špatných konstelací a taky tím, že kolem Země proletěla nějaká planetka. Už od dob astrologů a alchymistických laboratoří na dvoře císaře Rudolfa II. nám paranormální jevy ovlivňují naše dějiny. A Božice jsou těmto jevům obvzláště nakloněny. Vzpomeňme jenom bájí a pověstí spojených s tajemným kopcem zvaným Tanzberg, "duchaření" ve sklepě kouzelníka Gastona koncem 40. let a nejnověji krásnou kouzelnou školu v Bradavicích Harryho Pottera na božické Kolonce! :-)
Hotovo je asi s komunikací v Zámlýní, bohužel stále se nehýbe komunikace "nad školkou". A podzimní plískanice se blíží ...!!! A rozpracované to už je celý rok!
Postavená a natřená je pergola na dětském hřišti. Ještě přidat šindel na stříšku a dovnitř nějakou lavičku na sezení a bude to všechno, jak má být. Teda až na tu "tojku", ale "co prý bych ještě nechtěl?!" No, já nic, já tam s vnoučaty zajdu párkrát za rok, ale co ti pravidelní návštěvníci? Říkám si, když to jde v Hostěradicích, proč by to nešlo v Božicích?
Rýsuje se kolumbárium na božickém hřbitově ...
          (lan)

                                        (lan)







1 komentář:

  1. Pergola bude pěkna, ale co me zarazí je, že ještě neopravili schůdky ke klouzačce. Už chybi dva schůdky. Jako by to byla neviditelna závada. Je to už rok, co zmizel první schudek.

    OdpovědětVymazat