středa 18. října 2017

Božická radnice upozorňuje: Zkontrolujte si sady volebních lístků

Po skandálním zjištění ve Znojmě, kde občané dostali neúplné sady volebních lístků, vysílají všechny radnice ke svým občanům-voličům vzkaz, aby si zkontrolovali své sady lístků v modrých obálkách.


Já jsem nakoukl na volební lístek č. 1, a to mi stačilo. Zbytek jsem stejně vyhodil. :-)
Takže pokud chceme být jako v Rakousku (známé heslo poslední doby "Chceme se mít jako v Rakousku", pokud jde o kvalitu potravin a spotřebních výrobků od firem, které působí jak u nás, tak i u našich jižních sousedů), musí nás k volbám bez mučení a přemlouvání přijít přes 80%. Tam to považují za čest, u nás někteří pomalu za trest. A to v Rakousku volili minulou neděli od 8 do 17 hodin a přišlo jich 80%. My otravujeme volební komise a lidi v pátek od 14 do 22 hodin a ještě v sobotu od 8 do 14 hodin. A k volbám přijde 50 - 55% voličů. Někde se stala chyba ... Věřím, že vy, čtenáři tohoto blogu, víte, co je vaším výsostným právem! Kdyby to viděli naši prapradědové, tak by námi kroutili hlavami. Oni za volební právo bojovali, stávkovali, schůzovali, nasazovali svoji kůži a my tuto vymoženost ignorujeme. Třeba se to letos zlepší! :-)
Jinak na nás kleknou ...
                           (lan)


2 komentáře:

  1. No to jste dobře udělal. Zařídím se taky tak.

    OdpovědětVymazat
  2. Ptá se mě čtenář, proč už nevolíme komunisty? No už skoro 30 let si můžeme vybrat z široké nabídky mnoha volebních stran. Seděl jsem dneska na našem karu s příbuzným, který je v nadcházejících volbách lídrem jihomoravské kandidátky ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU - peníze našim občanům, důchodcům, dětem, zdravotně postiženým .... Je to jeden z mála kandidátů ze Znojemska, který je lídrem kandidátky. Bohužel za stranu, kterou voliči zatím vůbec neznají. Ani podle příbuzenských vztahů, ani podle dávných časů, kdy jsme měli v nabídce jenom jednotnou kandidátku Národní fronty. Dneska volíme, jak myslíme.

    OdpovědětVymazat