neděle 8. října 2017

Krok od propasti. Tak letos vypadá okresní přebor

Ze zápasu Božice A - Práče A
Něco takového pamětníci nepamatují. Čtyři kola před koncem podzimu jsou prakticky všechny týmy ohroženy sestupem. Počet sestupujících se bude odvíjet od počtu padajících týmů ze Znojemska z I.B třídy. A protože ani tam mužstva ze Znojemska - s čestnou výjimkou Blížkovic - vůbec nezáří, dá se čekat, že z okresního přeboru opět spadnou tři týmy.


Jeden je jasný už dneska, jsou to Chvalovice, kterou jsou zatím bez bodu. Je velmi nezodpovědné od vedení tohoto mužstva, že je vůbec přihlašovaly do okresu!!! Klukům, kteří zde letos hrají, můžou fotbal tak akorát znechutit. A vůbec bych se nedivil, že na jaře už hrát vůbec nebudou.
Zbytek mužstev okresním přeboru však je ve stavu ohrožení. Utrhla se sice pětice lepších týmů (Hostim, Únanov, Starý Petřín, Dobšice B a Jezeřany-Maršovice), ale ani jejich náskok není bůhvíjak velký.
Božice A mají 12 bodů a před sebou dva zápasy venku a dva doma. Předposlední Práče A mají 11 bodů a včera nás málem udělaly!!! Chce to, aby si vedení fotbalu sedlo a dalo hlavy dohromady. Není přece možné, aby na lavičce při DOMÁCÍM ZÁPASE seděli jenom DVA HRÁČI!!! 
Šéfem božického fotbalu je starosta obce Karel Hala. Jsme přesvědčeni, že by to měl být on, kdo udělá rázné gesto a učiní krok ve prospěch božického fotbalu. Fotbal jsme hrát nezapomněli, ale NA NĚCO JSME ZAPOMNĚLI!!! Určitě víte na co.

         (lan)


7 komentářů:

  1. A na co jsme zapomněli?

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Kluci, já s vámi taky souhlasím. Jednat musí celé širší vedení (výbor, vedoucí a popř. trenéři), tak jako ve Spartě, ve Zbrojovce nebo v Baníčku ... Snad přece všichni chceme, aby se u nás hrál fotbal na úrovni a tomu je třeba podřídit celý systém. Jinak to nemá smysl. Dál nikomu napovídat nebudu. :-)

      Vymazat
  3. Pro informaci, jsem předsedou TJ, ve fotbalovém oddíle mám funkci člena výboru a pro letošní sezonu jsem slíbil, že vypomůžu u dorostu s dopravou, případně vedením tohoto mužstva. O tom, že bych byl šéfem božického fotbalu, nic nevím a při své zaneprázdněnosti bych to ani dělat nemohl. Karel Hala

    OdpovědětVymazat
  4. Je škoda, že v tak veliké vesnici není o fotbal a fungování v něm moc zájem. Třeba dorost má na starosti pouze Laďa, mávne mu to Roman Šob st., Občas zaskočí Karel Hála nebo Michal Topolcan a tím to hasne. Bylo by potřeba oslovit pár lidí z okolních vesnic, sehnat mladé kluky a mládeží se začít dlouhodoběji věnovat a klidně i obětovat nějakou tu korunu, aby se pro ně na zápas nebo aspoň jednou týdně na trénink mohlo zajet a pak je i odvézt, když už třeba rodičové nejeví zájem. V Béčku je myslím na to Michal úplně sám, viděl jsem mávat Michala Hrubého nebo MISTRA, jinak si to mávají sami hráči ze střídačky, taky je to špatně. Chtělo by oslovit pár sponzorů, malých i větších podnikatelů, jako jsou David Švestka, Tomáš Rauš, pan Benkovič, Kudlicka, Marek Klíč, Honza Zatloukal, Jatka v Boroticich, atd... ikdyby to sponzorství mělo činit jen pár stovek ročně. Ta cedule na hřišti nebo malý nápis na dresech naoplatku tolik nestojí. Udělat to vaše účetnictví daleko průhlednější, semtam pro ty sponzory udělat schůzi a zasvětit je do nějakého konceptu nebo směru, jakým se fotbal v Božicích bude ubírat. V áčku jsou funkce rozděleny a stará se tam ó to i dost lidi, jen je mrzuté že kluci z okolních vesnic nejeví více zájmu, než jen prijet, zahrát si a odjet. Více toho srdíčka by to chtělo, když už tady jednou hrajete chlapci. Snad se vám i nadále bude dařit, přeju hodně zdaru. Osoba vám blizka......

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojte, nechci soudit pisalky... praxe panove, praxe urcuje viteze a porazene. Pojdte vsichni, kdo cte,pise,zajima se, pridat ruku k dilu a rict svuj nazor,pomoct,sehnat,domluvit udelat atd. Myslim, ze vitan bude kazdy! Jura Pavelcik

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím všechny, nejdříve jsem se vyjadřovat nechtěla, ale nedá mi to, protože obě děti hrají fotbal a je to hlavně o čase.A o tom chtít, aby ty děti něco dělaly a něco dokázaly. Když vidím tu účast na tréninku dorostu a chlapů, myslím si, že to není taková bída, jen tam opravdu není vidět trenér. O mládeži se vykládá, jak je líná a jen sedí u počítačů. Když se sejde kluků DOST (na dnešní dobu) na trénink, není nikdo, kdo by je trénoval. Tak už vlastně ani nevím, o čem to je..... Za nás patří velký dík Lubošovi R. který opravdu věnujeme dětem čas! A podtext vidím v tom, že je třeba "vypěstovat nové generace" Lída Škrabalová

    OdpovědětVymazat