úterý 5. února 2019

Božice kulturní a společenské. Jsou Božice Boží?

Zatímco před několika lety měli občané pocit, že různých kulturních a společenských akcí v Božicích je možná až moc, tak současnost je v tomto směru více než skromná. Nejenže se plesová sezona omezila pouze na jeden jediný ples, ale ani další kulturní instituce v obci nenabízejí žádnou pestrou paletu akcí.


Kino Marta je z provozních důvodů od 28.10.2018 mimo provoz a nebýt dvou akcí Ivana Hudce v prosinci, tak by to s touto budovou bylo na pováženou. Přitom právě v božickém kině proběhlo v minulých zimních měsících několik pěkných akcí.

Vzájemná koordinace akcí taky moc nefunguje, vše je spíš nahodilé a dílem okamžiku. Třeba prosinec je tradičně tak nabitý, že nakonec nejde nikdo nikam. Je to samozřejmě škoda, protože každý pořadatel se těší na návštěvnost, pochvalu za akci, případně i nějaký zisk.

Současná radnice naznačila v posledním čísle Božických novin, že v roce 2019 bude tlačit na božické spolky, aby se více a intenzivněji zapojily do různých společenských aktivit. Je to samozřejmě zase o lidech a tak uvidíme, jak se to povede.  Aby to nakonec neskončilo jako kdysi, kdy se na brigády svolávaly spolky, své úklidové prostory vyfasovala škola (třeba větrolamy kolem hřiště), vše se evidovalo a běda, jak se neplnilo....

                   (lan)




1 komentář:

  1. Jsou boží!!! Hlavně lidi jsou tady přátelští a kamarádští,to se jinde nevidí!

    OdpovědětVymazat