čtvrtek 28. února 2019

Březen měsíc knihy. S Ocelotem až na krev!

Jindra (vpravo) s věrným fanouškem ze
Zblovic
Že je březen měsícem knihy, víme už od školních let. Že dneska moc nečteme "papírové" knihy, to se bohužel ví taky. Existuje pár výjimek, kdy se i tištěnou knížkou probíráme a možná se i začteme. Jednou z cest, jak získat čtenáře na svou stranu je i tzv. autorské čtení. Jedno takové nevšední jsem navštívil ve středu  v Domě umění ve Znojmě.


Ze své autobiografické knihy zde četl její autor, frontman rockové skupiny Ocelot Jindra Heinrich Novotný. Ve vstupní hale se sešli přátelé a známí, bývalí i současní spoluhráči a spolupracovníci autora i fandové rockové muziky.
Vybrané ukázky ukázali především cestu, jakou se Jindra prokousával od slušivého svetříku na první bigbítové zábavě až k dnešku. V závěrečné "odpovědně" se dostalo i na žhavou současnost. Oceloty můžou vidět a slyšet hlavně v severních Čechách. U nás na Znojemsku to byl loňský společný koncert s Arakainem a něco se na prázdniny chystá ve znojemské pivnici Na statku!
Potěšilo mě, že jsem se na akci potkal s jedním dávným kamarádem, jinak taky bývalým výborným gólmanem fotbalové Hostimi, který za Oceloty jezdí až z Pelhřimova! Tomu říkám fandovství až na krev!

             (lan)

Zahajujeme...

...křeslo pro hosta je připraveno

Knihu Až na krev jsme si mohli koupit přímo na místě




Jindra odpovídá na dotazy

Současný tým Ocelotů (dvorní fotograf, bedňák a dva Jidrovi
spoluhráči)


Žádné komentáře:

Okomentovat