úterý 19. února 2019

Božické zastupitelstvo v klidu, ve Znojmě to žije

Jediná věc, nad kterou se v Božicích zamýšlíme a která se občanům moc nelibí, je usnesení zastupitelstva z 13.12.2018, podle kterého se výrazně zvýšily ceny prodávaných stavebních míst. Jestli bylo tak razantní navýšení nutné, to vědí nejlépe ti, kteří takový návrh předložili a pak všichni ti, kdo pro něj hlasovali. Nedávné zasedání 14.2.2019 prý nic diskutabilního nepřineslo.
Z usnesení božického zastupitelstva 13.12.2018:
ZO schvaluje ceny za prodej pozemků ve vlastnictví obce a to: 300,- Kč za stavební pozemek nebo pozemek určený k výstavbě a 100,- Kč za ostatní pozemky. Pokud bude prodej pozemku podléhat dani z přidané hodnoty, bude k ceně připočítána DPH v zákonné výši. Takže s DPH stojí stavební pozemek v Božicích cca 360 Kč. Co tomu říkáte, vážení občané?


To v našem okresním městě Znojmě je to jiná liga. Tam se včerejší zasedání zabývalo mnoha důležitými body, mj. třeba dotací pro fotbalový klub 1. SC Znojmo.

O zasedání znojemského zastupitelstva se zajímala i celostátní média i sociální sítě.
Z facebooku Pirátů Znojmo vybírám info:

Na včerejším zasedání Zastupitelstva města Znojma byl schválen již dříve slíbený a avizovaný pirátský návrh, který zajistí živé přenosy z jednání zastupitelstev. Pro návrh hlasovalo kladně všech 30 přítomných zastupitelů. Streamované přenosy z jednání zastupitelstva budou zprovozněny do konce roku 2019, jakmile bude dokončena rekonstrukce velkého sálu na nám. Armády.
I se silou jednoho zastupitele lze dosáhnout změny a dělat konstruktivní opoziční práci. I nadále se budeme snažit předkládat návrhy, které pomohou občanům města Znojma a budeme Vás o dění informovat.
V přiloženém videu se můžete podívat na zrekapitulování Zastupitelstva města Znojma ve včerejších Událostech v regionech (Brno): 
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10122427178-udalosti-v-regionech-brno/319281381990218-udalosti-v-regionech/video/676346



Klub PRO ZNOJMO píše:
Na kritiku, že do komisí chceme kvůli odměnám, jsme odpověděli na dnešním zastupitelstvu  Navrhli jsme SNÍŽENÍ odměn zastupitelům na pouze jednu nejvýše placenou funkci 
V minulém volebním období nás totiž stáli zastupitelé na platech a odměnách 10 milionů korun. Naším návrhem jsme mohli výrazně ušetřit.
Byli jsme ale přehlasováni.😌 "Kapři si rybník nevypustili!"

K tématu se už před zasedáním zastupitelstva vyjádřili i znojemští Piráti:




          (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat