středa 27. února 2019

Na silnicích v našem okolí živo. V Božicích klid

Hezké počasí, zvýšený počet vozidel na silnicích - a malér je tady hned.


Krátce po deváté hodině dnes dopoledne sjel řidič osobního auta do příkopu nedaleko miroslavské křižovatky. Provoz na silnicích nebyl nijak omezen, ale nehoda si vyžádala zranění řidiče.

Druhá zpráva je z JaroslavicDnes v noci jsme v obci Jaroslavice zastavili ke kontrole osobní vozidlo s rakouskou registrační značkou. Auto po desáté hodině řídil dvaašedesátiletý muž. Předložil všechny potřebné doklady a podrobil se dechové zkoušce na zjištění požití alkoholu před jízdou. Výsledek byl 1,35 promile. Muž souhlasil a pití alkoholu potvrdil. Zakázali jsme mu pokračovat v další jízdě a řidičský průkaz jsme mu již nevrátili. Jeho protiprávním jednáním se budeme nyní zabývat. Podle trestního zákoníku mu za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest a zákaz činnosti. 
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 27. února 2019
V Hrušovanech nad Jevišovkou pak neunikl silniční kontrole řidič, jenž měl pozitivní test na užití pervitinu. Souhlasil, ale lékařské vyšetření odmítl. Řidičský průkaz nepředložil a z toho důvodu jsme mu tento doklad na místě nezadrželi. Jeho protiprávním jednáním se dále bude zabývat přestupková komise.
V Božicích jezdí jenom ukáznění řidiči, kteří mají vše v pořádku.
                                         (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat