sobota 2. února 2019

V Božicích o ní mluvíme, v Hodonicích ji postaví

Studie nové sportovní haly v Hodonicích
Už vloni jsme informovali o záměru vybudovat v Božicích novou sportovní halu, která by splňovala aktuální parametry pro všechny sporty. Současná tělocvična, i když se to řadě lidí asi nezdá, je prostě nesplňuje.


A tak u nás vyšuměl oblíbený moderní sport florbal, sport k němuž jsme pokládali základy už v 90. letech a sám jsem občas zaskakoval na trénincích, sport, který u nás dotáhl na výbornou úroveň Mirek Fojtík ... Ani fotbal se nedá v naší tělocvičně provozovat.... dokonce ani pro volejbal naše tělocvičná moc vhodná není. Ani stolní tenis, který tady kluci ve "zlatých devadesátých" přes zimu hrávali, se tady už řadu let nehraje. Vlastně nevím, co se dá v dnešní božické tělocvičně bez problémů provozovat? Kdo ví, ať mi napíše.

Tristní situaci vnímá i obec Božice a proto se již před časem rozhodla, že připraví projekt nové sportovní haly. Záměr všeobecně vítaný bohužel nemá nějaké reálné pokračování. A tak zatímco v Božicích o nové sportovní hale mluvíme, v sousedních Hodonicích konají....
Tento týden byl představen projekt i záměr, jak jej uvést v život. Hovořil o něm hodonický starosta Pavel Houšť pro Znojemský týden: "Vznikne zde hřiště pro florbal,  tenis, malou kopanou, volejbal, badminton ... V dopoledních hodinách budou v hale sportovat žáci tasovické základní školy, odpoledne a večer členové sportovních klubů, oddílů a veřejnost."
Sportovní halu chce pro obyvatele Hodonic i sousedních Tasovic postavit hodonická TJ ve spolupráci s obcí. Sportoviště vyroste v těsné blízkosti školy a nedalekých tenisových kurtů. Je to v místě, kde sousedí hodonický katastr s tasovickým. Hala bude postavená na nevyužívaném veřejném prostranství a již je hotová projektová dokumentace. Na investici ve výši zhruba 30 miliónů Kč Hodoničtí požádali o dotaci MŠMT. Uhradí až 70% uznatelných nákladů. Pokud TJ Hodonice finance obdrží, ještě letos zahájí stavbu. Pokud ne, budou hledat jiný dotační program a zdroj financování.

Jak daleko jsou plány obce Božice na výstavbu naší nové haly, nevím. Třeba o ní zazní informace na nejbližším zasedání obecního zastupitelstva.

                (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat