úterý 31. března 2020

Kdo má velká ouška, tomu drží rouška! A nebuďme přeopatrní

Že jsou opatření s rouškami podle prof. Prymuly na hraně (až za hranou) si naštěstí uvědomil premiér Babiš velice rychle, Prymulu sesadil a přeřadil tam, kam patří. No a od dneška už se nemusí miminka v kočárku dávit impregnovaným papírem z Číny (není zvláštní, že i pryžové hračky z Číny jsou dětem nebezpečné?) a my řidiči hupky dupky do autíčka pěkně bez roušky!!!


Ano, pokud jedeme sami (nebo se svou rodinou či příbuznými), tak v autě nemusíme mít roušku!!! A protože se roušky nemáme zbytečně dotýkat rukama, nezbývá, než že si roušku před cestou k našemu vozidlu nebudeme vůbec nasazovat!
O tom, že to nový šéf krizového štábu Jan Hamáček myslí s útlumem používání roušek vážně, svědčí i jeho včerejší doporučení, abychom  přitom používali hlavu a nebyli zbytečně úzkostliví a přeopatrní!
Já sám i pan premiér jsme se včera přesvědčili, že to s rouškami nemá cenu přehánět a že je třeba vrátit náš život do nějaké běžné normy. Přijel jsem navečer ze Znojma a šel domů. Po pár minutách jsem si uvědomil, že jsem v kufru nechal ještě jednu věc. Vyběhl jsem před dům - panebože bez roušky!!!! - a co čert nechtěl, zrovna kolem procházela dvojice žen venčící svoje pejsky. A tak - neznaje Hamáčkovo opatření s rouškami - jsem zase zajel domů, nasadil roušku, šel pět metrů k autu, vyndal nákup, vrátil se domů, sundal roušku a hodil ji opatrně do igelitového sáčku, ten jsem zatavil, vložil ještě do jednoho sáčku a ten opatrně odnesl do popelnice. Ještěže ji máme na dvoře a ne venku před domem jako sousedi. To bych si musel nasadit novou roušku, tu starou v zatavené fólii vhodit do popelnice, vrátit se domů, opatrně sundat roušku, vložit ji do igelitového sáčku, ten zatavit, vložit do ještě jednoto igelitového pytlíku.....a pak jít k lesu!!!! :-)))))))))))))))
Tak ode dneška to mám jednodušší.

A pan premiér Babiš si musí ještě počkat. Včera se svou atraktivní mluvčí brázdil prázdné ulice Prahy a u "hladového okýnka" si dal zmrzlinu!!! No, to si dovolil moc, protože na sociálních sítích se do něho hned ti všímaví, pozorní, úzkostliví a přepečliví diváci a čtenáři drze ptali, jak ji v roušce lízal???? Pan premiér tu proceduru pracně popsal, ale já myslím, že bude lepší, když co nejdříve i v tomto případě dojde k uvolnění a lízači zmrzliny či kuřáci či popíječi lahváčů nedaleko obchodů dostanou taky pardon jako my řidiči!!!!

P.S. A říkal pan premiér, že jeho manželka Monika už by potřebovala jít ke kadeřníkovi....tak lze brzo čekat uvolnění i v tomto směru!!! A po Velikonocích už nám všem bude lépe. To mi věřte!!!! 

                (lan)

Na vycházku či venčení psa s rouškou (zatím), ale v lese můžeme my i pejskem běhat bez ní!!! Jupíííí!!!


2 komentáře:

  1. Tvrzení české vlády, že má Česko během koronavirové krize – díky dlouhodobé péči prezidenta Zemana o dobré vztahy s Pekingem – v Číně protekci, má zjevné trhliny. Na rozdíl od jiných evropských států do Česka zatím z Číny vůbec nedorazily žádné dary zdravotnického materiálu, ani v podobě symbolického gesta. Za ochranné pomůcky Česko platí miliardy. „Zatím žádné čínské dary v ČR nejsou,“ potvrzuje Hana Malá z tiskového odboru Ministerstva vnitra.

    OdpovědětVymazat
  2. Vy se vracíte, jak píšete ,domů pro roušku a včera v 16.00 si vesele dva jedinci bez roušky popíjejí pivo z plechovky před Flopem. My uvědomělí roušky nosíme,čekáme až pandemie opadne abychom mohli opět do práce a někteří to mají těžce na háku. Docela smutné a přitom na ně děláme.

    OdpovědětVymazat