úterý 7. dubna 2020

Dejte si test o dropovi. I se svými dětmi nebo vnoučaty

Objekty Jihomoravského muzea ve Znojmě jsou pro veřejnost uzavřeny do odvolání. Zahájení sezóny na znojemském hradě se posouvá. Další informace se aktuálně dozvíte na webových stránkách www.muzeumznojmo.cz i sociálních sítích facebook a instagram


Protože k dropovi máme v Božicích téměř mateřský vztah a vždy se k němu hrdě hlásíme, i když byl z naší krajiny před více než 30 lety vypuzen (jak socialistickou zemědělskou výrobou, tak vrtulníky československé armády, které měly tenkrát špiclovat česko-rakouskou hranici).
Náš myslivecký spolek se jmenuje Myslivecké sdružení Božice-Borotice Drop a vycpaného dropa velkého mají naši myslivci ve své myslivecké klubovně jako vzácnou raritní trofej.
Pokus o umělé vysazení dropa v  90. letech se nezdařil a ani pokus farmáře Martince z Hrádku nedopadl....
Přesto nezoufejme a pozorujme špionážní nálety samečka dropa velkého nad naší krajinu. Protože se ale bohužel zemědělské podmínky ani na počátku 20.let 21. století nevyvíjejí pro našeho dropa příznivě, zakrouží nad námi, vezme to třeba až k Morašicím a pak zase pěkně pokorně plachtí domů do Rakous. Tam je mu dobře. Podobně jako v Orbánově Maďarsku.
Třeba se ale naši potomci jednou dožijí chvíle, kdy i na božicko-borotickou-hrádeckých Dropích polích drop velký zase natrvalo usadí. Zatím si dejme ten muzejní test.

                   (lan)








Žádné komentáře:

Okomentovat