středa 22. dubna 2020

Dopis skupiny znojemských zastupitelů ministrovi vnitra: Otevřete hranice s Rakouskem!

Skupina znojemských zastupitelů včetně pirátského zástupce Pavla Nevrkly dnes odeslala otevřený dopis ministrovi vnitra Janu Hamáčkovi. V dopise požadují znovuotevření hranic a uvolnění restriktivních opatření při jejich překročení, aby tak ulehčili denní fungování velké skupině obyvatel, která má za hranicemi práci nebo rodinu.


Myslíme si, že v současné situaci, kdy je epidemiologická situace v obou zemích skoro stejná, nedává smysl, aby byl současný stav zavřených hranic nadále nutný.
Inspirací pro sepsání dopis byl podobný dopis chebského starosty za celý okres Cheb. Škoda, že se k dopisu nepřipojilo vedení znojemské radnice (ČSSD + ANO + ODS) ...
Dá se očekávat, že se k dopisu vyjádří i další starostové a radnice z obcí znojemského okresu, zvláště těch příhraničních.

Dopis podepsali zastupitelé ze sdružení PRO ZNOJMO, KDU-ČSL a Piráti.



3 komentáře:

  1. Znojemský starosta Jan Grois: "Dnes video konference s hejtmanem JMK. Řešili jsme: 1) Otevření hranic - k posunu by údajně mělo dojít 27.4. Zatím však z vlády a krizového štábu chodí protichůdné informace." Ve zprávách na ČRo Brno se starosta Grois vyslovil tak, že by vláda otevření hranic s Rakouskem měla urychleně řešit a že existuje několik petic, aby se tak stalo.

    OdpovědětVymazat
  2. No a máme to tady! Vláda pod tlakem soudů, opozičních politiků i aktivní veřejnosti a politiků ještě ve čtvrtek večer zasedla a rozhodla, že s platností ode dneška, tj. od pátku, uvolňuje restriktivní pravidla, ruší zákaz volného pohybu lidí a pustí lidi za hranice! A pak že máme mlčet a trpně přihlížet různým nezákonným vládním opatřením! Je dobré se nebát a jasně se ozvat! Toho se každá vláda bojí!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budou muset někteří ze svého platit testy 2x do měsíce tak se to moc nevyplatí. Je pravda to že se stačí ozvat a nepřihlížet..!

      Vymazat