čtvrtek 14. května 2020

Božice už žijí naplno

V ulici naproti farské zahrady...
Ať se podíváte, kam chcete, všude se něco děje. Dneska jsem pobýval na křídlovické zahradě (jen tak cvičně jsem ji posekl uvnitř i venku) a i motor "struny" přehlušil zvuk bagru v další části naší ulice naproti farské zdi.


A tak jsem se šel podívat, co se děje. Pokračují zde stavební práce spojené s hloubením a pokládkou nového vodovodního potrubí.... však všichni víme. Je teď v této ulici omezený provoz. Možná tam měla být na začátku značka slepá ulice.... aspoň takového názoru je jeden z obyvatel této ulice, s nímž jsem se sešel nad vyhloubenou dírou.

Oklepaná je už několik dní budova staré pošty, dneska už se začalo se zateplováním.

Staví se na mnoha místech v obci, dává se nová střecha (Ivan), dělá se nová fasáda na jednom z domů v řadovce vedle kulturáku...

Parkoviště na staré křídlovické návsi (pod kostelem) je denně plné. Jednak vozidly nakupujících, jednak zde mají parkování vozidla ze stavby...

Otevřený je koloniál v obchodní pasáži (vedoucí Petra Kapaňová). Otvírací doba pouze dopoledne 8:00 - 11:30 h

A ještě zpráva z webu školy k otevření mateřských škol. Je z 11. května:
Pokud jde o otevření všech tříd mateřské školy, tak tomu, kromě slíbeného vyjasnění záležitosti ohledně nároku na ošetřovné, už nic nebrání. Po vykomunikování prokazatelného zájmu ze strany zákonných zástupců v průběhu tohoto týdne a vyřešení situace ve třídě Božice 283, která dosud pracuje ve zvláštním režimu, budou všechny třídy otevřeny nejpozději do týdne.                                                     Jan Peterka, ředitel školy  

Jo, a tento týden vjel do naší ulice opět kamion - asi ho sem vedla navigace. Když u Širokých zjistil, že to asi není ta správná trasa, dal to na couvačku zpátky k hospodě.
                                                    (lan)


...a v pátek šupky dupky ke kulatému
stolu. A bez roušek!!! :-)


6 komentářů:

  1. Pátek 15.5.2020, 15 hodin, napršelo 15 mm (zatím, stále ještě trošku prší)! Venku však je zima (cca 12,5°C), to teda ke kulatému stolu dneska nebude! To by bylo tak akorát na nemoc! Tak zítra. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu Božice žijí naplno. Sobota 23.5. 7.30 aktuální stav u Vachalíka 6 popíjejících!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Možná v kapse nebo jen na krku, ale toto téma vedení obce nezajímá, nebo dělají že jim to je jedno. Stačilo by vydat vyhlášku o zákazu konzumaci alkoholu na veřejných prostranstvích nebo obecních pozemcích. Je to ostuda Božic.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrá zpráva z Brna i z Božic: Konzumace alkoholu na veřejnosti byla donedávna v Brně zcela zakázaná, nedávno tento zákaz pro některá místa uvolnili. Teď však chtějí vyhláškou uvolnění opět zpřísnit. Popíjení nebude možné po desáté hodině večer. Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy/konzumace-alkohol-brno-parky-omezeni-zakaz.A200604_124619_brno-zpravy_mos1.
    Podobná vyhláška o konzumaci alkoholu na veřejnosti se připravuje i v Božicích. Palec nahoru!

    OdpovědětVymazat