pátek 18. září 2020

Kde máš tlamu?


zahlaholil ten dobrý muž kdesi za mnou v jednom božickém obchodě na svou známou a ta se hned jala hledat ji v kapse a kvapně si ji nasazovat. Tak toto je obrázek těchto dnů v celém Česku. 

Ano, ano: náhubek, ústenka a nakonec i ta tlama...., to všechno je věc, která se stává symbolem roku 2020.

Momentálně děláme skoro všechno špatně, ale přesto nás neopouští dobrá nálada. Všichni jsme totiž dali na jarní radu plukovníka Prymuly, abychom se promořili.... :-)  Tentýž plukovník Prymula, dnes již jako poradce Andreje Babiše a kandidát na budoucího českého prezidenta, o promořování nemluví a jenom nás zastrašuje. Jeho nástupce ve funkce náměstka ministra R. Maďar se poroučel po zdrcující kritice Andreje Babiše a - jiného důvěryhodného odborníka najednou nemáme. Nebo vám něco říkají jména jako Dušek nebo Šedo? Taky neříkají, že?

A co teda budeme dělat? Nic, budeme žít dál normálně, tak jak uznáme za vhodné a budeme se snažit dodržovat státní nařízení. I když se skřípajícími zuby.... Dneska je pátek, jdeme ke kulatému stolu, zítra je sobota, jdeme na fotbal a možná se podívám i do Prosiměřic na chovatelskou výstavu, mezitím je pořád co dělat, hlavně venku na zahradě, na dvorku... Taky mají posvícení v Těšeticích a na víno můžeme na Novosedlecké OPEN. Vše v sobotu 19.9. Blíží se volby. Kdo chce jít, půjde, kdo se bojí nebo ho nezajímají, zůstane doma. Nikdo nikoho k ničemu ani nikam nenutí. Jo, kdyby se dalo volit korespondenčně, ušetřili bychom ...

Komu je nad 60 let (60+) dostal pět čínských roušek a jeden respirátor. Nikdo se nás neptal, jestli  je chceme, nikdo se nás neptá, co s nimi uděláme. Jsou tací, kteří se rozhodli je demonstrativně vrátit na úřad vlády Andreji Babišovi. Všeobecně jsem se včera ve Znojmě, v Prosiměřicích i v Božicích potkával s těmi, které tento dárek nijak netěší a vnímají ho v lepším případě jako Babišův úplatek svým možným voličům, v tom horším mluví o tom, že se stát potřebuje těch modrých čínských papírových náhubků zbavit a vylifrovat je ze svých skladů hmotných rezerv, a toto byl ten nejjednodušší způsob. Proto si ani nedávali na poštách moc práce s balením. Ale chápeme, že ti poštovní zaměstnanci za to nemůžou... Dokonce se nedbalo ani na nedávnou "důchodcovskou" hranici 65+, ale poslali to všem, komu je víc než šedesár. "Dyť je to taky náš možný volič,že?"

A jinak nám v Božicích svítí jak sluníčko, tak i veřejné osvětlení. V průběhu týdne jsme viděli pana Seďu, jak leze po žebříku a vyměňuje vadná svítidla. Takže děkujeme za světlo, do těchto chmurných dnů, pane Milane. Příští týden začne podzim, to už abychom si připravili kamna, nechali vymést komíny, zkontrolovali jističe, plynové kotle nebo hromady otopu. Covid- necovid!

                                       (lan)

Foto: FB Obec Božice






 

3 komentáře:

  1. Mám pocit ,že Vy koronavirus zlehčujete. Všude kam se podíváte - koronavirus a šíří se nekontrolovatelně rychle. Od příštího týdne zavírají vysoké školy v Praze. Je otázkou času,kdy se opět zavřou všechny školy.Mimo jiné na to byly děti upozorněny i v Božické škole,kdy mají rodiče sledovat aktuální dění. V Božicích jsou lidé svým způsobem bezohlední v nošení roušek při vstupu do uzavřených prostor.Dneska ve Flopu minimálně 2 nakupující roušku neměli. Ve Znojmě by Vás dál nepustili,i s argumentem"já jsem zapomněl/a. Nebuďte bezohlední v chování k chronicky nemocným,těhotným a dětem.....Chráním Tebe,chraň Ty mě.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My v Česku jenom kopírujeme stát Izrael - "Izrael náš vzor". Má podobný počet obyvatel, podobný počet nakažených, podobný průběh i opatření, možná máme s Izraelem víc společného než jsme ochotni si připustit a než jsme byli dosud ochotni přijmout. Ale mnoho lidí odjakživa kroutilo hlavou nad velice proizraelskými postoji prezidenta Miloše Zemana. Dneska odpoledne se k němu připojil i premiér Babiš, který prohlásil, že možná bude znovu vyhlášen nouzový stav!!! Už dnes souhlasil s aktivováním Krizového štábu (a faktickému předání moci v opatřeních proti pandemii ministrovi vnitra Hamáčkovi) a na pondělí avizoval vystoupení ministra zdravotnictví Vojtěcha s možnosti vyhlášení nouzového stavu u nás v Česku! V Izraeli už ho mají..... a lidi se začínají bouřit, protože tu situaci tak nevnímají a necítí. To je zatím to jediné, čeho se Babiš bojí: lidí v ulicích!

      Vymazat
  2. Covid je taková dobra hra politiků jak se dostat k velkým penězům a pak k jejich rozdělení.copak nikdo neposlouchá odborníky,ale opravdu odborníky? dobře funguje neustálá katastrofická propaganda ve všech médiích.lide jsou rozdělení,udávají,jeden by nejradši druhého za roušku ukamenoval.presne tak si to na vrchu přeji.vcera přišel syn ze školy a už teď učitelé ví,že se bude za týden zavírat.to je divné...6 měsíců prázdnin a po měsíci výuky to zavřeme,to je dobrý,moc dobrý... zapněte zdravý selský rozum.v roce 2019 zemřelo 1500 lidí na obyčejnou chřipku a nikdo to neřešil tak nereste ani tuto pseudopandemii

    OdpovědětVymazat