čtvrtek 24. září 2020

Volební kampaň vrcholí. Chce to změnu. Přijďte příští týden

 

Piráti jsou všude a nikdy se
nevzdají... :-)

Kdo včera sledoval televizní debatu lídrů devíti volebních stran na ČT 24, kdo čte rozhovory s lídry ve Znojemském deníku nebo MF Dnes a vůbec ten, kdo se o věci veřejné zajímá, ví, co má první říjnový víkend dělat. Na Znojemsku volíme nové zastupitelstvo Jihomoravského kraje a taky nového senátora. 



Každý máme svůj důvod volit/nevolit a když volit, tak volit podle svého. Kraje na tom nejsou dobře a současné vedení má hodně daleko k ideálu. Chce to změnu. Pokud ji chceme, musíme dát hlasy těm, kdo o takovou změnu budou usilovat. Z těch, které mají šanci se do zastupitelstva dostat pak to jsou tři uskupení. Podle aktuálních preferencí jsou to Piráti, ODS a STAN. Lídrem Pirátů je Lukáš Dubec ze Znojemska, jediný politik ze Znojemska, který je na některé z relevantních kandidátek v první pětce. Na 11. místě STAN je božický místostarosta Jiří Čada a nejvíc mě ve včerejší televizní debatě přesvědčil lídr Občanské demokratické strany Jiří Nantl. Tak nějak by mohl vypadat nový hejtman. Ale těch schopných bychom našli víc. Patří mezi ně i lídr STAN František Lukl a taky dvojka Pirátů Jiří Hlavenka. Velice zajímavý člověk (https://www.facebook.com/jiri.hlavenka).

Tak to jen tak na okraj volební kampaně.

                                        (lan)









4 komentáře:

  1. Zdravím, mám dotaz. Všem už hlasovací lístky přišly? Volby jsou již v uterý a nám stále žádné hlasovací lístky ve schránce "nepřistály". Nebo si je zde lidé vyzvedávají na úřadě? Žijeme zde teprve půl roku a dost věcí stále nevíme. Díky za info, s pozdravem Trnovszký.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se nemusíte obávat, volební lístky dostanete do schránky. Možná už jsme je mohli mít, ale obec má plno dalších úkolů, takže vydržať! A jinak lístky budou k dispozici i ve volební místnosti. Pokud byste chtěl zaškrtávat (možnost 4 preferenčních hlasů), doporučuji kvůli hygieně vlastní propisku (ta vám zůstane a odnesete si ji zase domů). Jinak erární propisky tam taky budou k dispozici. Takže přijďte a volte! :-)

      Vymazat
    2. Jo a volby jsou až příští víkend (pátek+sobota).

      Vymazat
    3. Paráda, díky :-)

      Vymazat