čtvrtek 22. dubna 2021

Nebezpečná místa Božic (akt.27.4.)

Zdánlivě nevinně vyčnívající kus
betonu u nového parčíku...

 Na myšlenky zmapovat nebezpečná místa Božic právě teď, mě přivedly božické sociální sítě. Právě tam se v těchto dnech objevilo několik upozornění na zapomenutá nebezpečná místa naší obce. Že jich na nás číhá povícero, to bude postupně dokládat fotoseriál, který budu publikovat zde http://probozice.blogspot.com/ a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/probozice
 .


Začnu však tím, kde se dá hned teď něco dělat, a to prostorem u nově vznikajícího parčíku naproti Dučovým. Jak upozorňuje jedna čtenářka, stala se jí právě tam nehoda, kdy při míjení se s protijedoucím autobusem uhnula víc k zelenému ostrůvku a prorazila si obě pravé pneumatiky svého vozidla. Tak jsem tam dnes zastavil a vyfotil onen vyčnívající kus betonu, asi zbytku dřívějších staveb. Škoda, že už to včera nenechala božická radnice odstranit...

          (lan)





Dne 27.4.2021 už je nebezpečné místo označeno. Až budu mít lepší foto nahradím tuto aktualitu:



2 komentáře:

  1. Jezdím tudy denně, cca 25 let, a nikdy se mi tady nic nestalo. Ani nevím, že by se tam něco stalo. Takže to asi zase tak nebezpečné nebude. Mimo to je to naprosto mimo vozovku.
    Ale budiž. Spíše by bylo lepší tu zatáčku narovnat a parčík udělat z druhé strany. Myslím, že zde bydlící by to uvítali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Je to taková hurá akce....Jinak paní řidička taky nečekala, že se jí zde může něco stát. Prostě uhýbala protijedoucímu autobusu až moc do krajnice a oběma koly brnkla o lehce vyčnívající patník!!! :-(((( Tak jenom konstatuji, že ho obec mohla nechat vytáhnout, když už tam měla tu techniku. :-)

      Vymazat