sobota 17. dubna 2021

Tři minuty z Božic na ČT


Tak právě odvysílali na ČT 1 v pořadu Týden v regionech "3 minuty z Božic". Moc pěkně zpracované.

V hlavní roli vystupoval pan starosta Karel Hala, v dalších pak paní Dagmar Kovaříková, Milan Baťáš, Marek Klíč, Jaromír Viterna, Marie Hořčicová, Helena Romaniuková a v hlavní vedlejší roli zatoulaný kozel. Představen byl kládový lis, obecní sklep, mlékárna Klíč, vinný sklípek, Domov Božice, dům s pečovatelskou službou, fotbalové hřiště a obchodní pasáž. Tak se podívejte - v repríze, na O2TV či na webu ČT. 

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1181680258-tyden-v-regionech-brno/321281381890417-tyden-v-regionech?fbclid=IwAR2_ZAn7v8M12yD2YuK6t4sbBlac_LkNVc7K1SGm6rPCiYsOYK18so8h0qoiz


                  (lan)






5 komentářů:

  1. Pěkné, jen škoda času nesmyslně promrhaného skrz kozla. V naší obci je přece tolik věci které zde mohly být vyzdviženy. No zřejmě já o voze a starosta o koze.
    Ještě, že tady ten kozel byl, jinak by tady v Božicích ani nic zajimavěšího nebylo.

    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Mno, tak jsem se na to podíval, toho času co se tam ztratilo tím nesmyslným kozlem, škoda slov.

    OdpovědětVymazat
  3. Reportáž pěkná, o obci mohlo být víc, kozel mi nepřijde jako nějaká senzace ani obraz života v naší obci. Ale budiž.
    I

    OdpovědětVymazat
  4. Zdá se, že kozel nejvíc zaskočil samotného pana starostu! A byla smůla, že ho řešil zrovna ve chvíli, když sem štáb televize přijel natáčet "3 minuty z...". Ale když už všichni byli na východním konci vesnice, tak první kroky pana starosty a štábu televize měly samozřejmě vést na božickou Kolonii!!! Tam se totiž začala psát moderní historie Božic! Po cestě se dalo pochlubit zánovně vysazenou alejí stromů, pak Jiráskovým domem s vlasteneckými lipami, ukázkou 22 jedinečných selských stavení z 20. let a taky malým mokřadem u Dvoru Hoja... Nemluvě o tom, že za Zatloukalovým je místo, kde byl v roce 1935 odkryt nejvýznamnější archeologický nález z Božic, který je k vidění v Jihomoravském muzeu ve Znojmě.
    Takže shrnuto podtrženo: Tři minuty z Božic nám určitě ostudu neudělaly, ale nabídka mohla být pestřejší a vyváženější. Ale to je i věc televizního štábu.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano napsal jste to hezky. Souhlasím
    I

    OdpovědětVymazat