neděle 11. dubna 2021

V noci řádili v Božicích vandalové (akt.11.4. večer)

 


Ráno mě nepříjemně překvapil plastový patník čouhající z plastového odpadkového koše a večer dáváme dohromady spoušť, kterou tady po sobě zanechali vandalové.

Tak doufáme, že božická radnice již požádala o součinnost hrušovanskou policii, aby se po tomto pustošení poohlédla. Možná by to byl podnět i pro obecní strážníky, na ty však asi nejsou peníze. Ani chuť něco takového zřizovat...


A to jsem ještě teď dostal info, že se nějaká partie děvčat tak nějak divně pohybovala kolem farské zdi - jedna dokonce stála na ní!!!

                                                    (lan)

Z FB Jiřího Čady máme situaci ze sobotního rána v parčíku u Lípy svobody:













Z FB B. Topolčanové:




Z FB Marka Klíče:

Mladá lipka je čerstvě pryč... :-(





5 komentářů:

  1. Tak teď by se kamery hodily. A ti, co to udělali, by to zase dali do pořádku, včetně vysazení nové lípy. A to je nikdo neviděl, neslyšel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máte 100% pravdu. Vlastně lepší než ti místní strážníci. Ani nevím, jestli teda nějaké kamery dala obec už do provozu. Nikde jsem teď žádnou informaci ani neslyšel, ani nečetl ... A ta lipka mně přijde, že v Křídlovicích u Pfisterova kříže před Tulipánkou. Musím se Marka zeptat, je to foto z jeho FB.

      Vymazat
  2. Nápad zřídit strážníky je sice zajímavý, ale osobně nejsem jeho příznivcem. Vadí mi, že nás dnes a denně někdo sleduje a kontroluje. V práci kamery zaměstnavatele, gps moduly v autech, operátor pomocí mobilů, kamery měst a obcí, dokonce i televize hlásí na co se právě koukáme. A jestě i na procházce po obci mě bude sledovat obecní KGB. No to né.
    Navíc by to mnoho lidem způsobovalo problémy. Vždyť ty samodomo vyrobené zemědělské stroje by se nemohly na silnici ani ukázat. Já vím budete operovat s tím, že tam nemají co dělat a jak můžou být nebezpeční atd.
    Jen si vzpomeňte na své mládí, projížďky na mopedech bez helmy a řidičáku atd. Byla jiná a lepší doba. Teď každej si jen stěžuje a bonzuje, ale sám si před svým prahem nezamete.

    Samozřejmostí je že vandalismus nepodporuji, ale to ty naše další generace taky musí někdo učit, aby si věcí kolem sebe vážili. A né, že jim všechno spadne do klína.
    HI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice zajímavý pohled, se kterým v podstatě nemám žádný problém. Možná, že ten nedávný incident je "výchovnějším varováním" než kdyby rozjařené siláky chytil místní strážník za ucho a následovalo složité vyšetřování a nakonec pozvánka k přestupkové komisi do Hrušovan, kde by obec za každého svého "přestupkového" občana zaplatila tuším 1 500 kč.

      Vymazat
  3. Vše se už vysvětlilo a případ je uzavřen. Obec vše uvedla do původního stavu a pneumatiky od workoutu odvezla.

    OdpovědětVymazat