středa 27. února 2013

Božický karneval: Když se baví děti ... (akt.28.2.)

Pod taktovkou maminek - členek Klubu rodičů při I. MŠ (jmenovitě především Jitky Kročilové, Evy Vlachynské, Marcely Hnízdilové, Hany Koledové a Moniky Turoňové) - spíkra Milana Jonáše a dýdžeje Pavoučka - mělo hodně přes stovku dětí v maskách, jejich kamarádů, rodičů a dalších účastníků v sobotu odpoledne o zábavu postaráno.
Tradiční karneval přilákal malé i velké nejen z Božic, ale i z blízkého okolí a téměř dvě a půl hodiny se všichni bavili. Masky se postupně představily (s vtipným komentářem moderátora), pak tančily, kupovaly losy, radovaly se z výher, jedly, pily, hodovaly - a taky soutěžily. Něco prozradí fotky, něco video (to bohužel až v pondělí). Já tam vydržel až do napínavého finále poslední soutěže "Židličkové" (vítězka Hanka je na poslední fotce). Masek bylo hodně - vstup na karneval měly samozřejmě zdarma, návštěvníků též. Obsluha v baru Kunových tradičně vynikající, prodej losů, výdej výher, prodej vstupenek i šatna, všechno klapalo jak na drátku. Velmi potěšeny osobním písemným pozváním na karneval byly všechny tři bývalé učitelky (a v určitém období i ředitelky) MŠ Marcela Sedláčková, Anežka Dvořáková a Hanka Peřinková (ta se nakonec kvůli sobotní sněhové kalamitě musela omluvit). A samozřejmě, že se jim v kulturáku líbilo a určitě o řadu let omládly.
Vsadím se, že nějaké drobnosti budou zase někoho "dráždit" (třeba hlučnější hudba nebo jedno velké kolo při židličkové), ale je třeba akci hodnotit jako celek a tam já dávám jasně palec nahoru! Děti se totiž bavily (a některé i výborně tancovaly styl, který já ani neznám) a o to nám přece jde v první řadě.
                                             Ladislav Nevrkla

P.S. Tak mám takový nepříjemný dojem, že za všechno, co jsem pro propagaci a zviditelnění Dětského karnevalu udělal, sklidím opět nevděk. Tak už to občas u nás v Božicích chodí: Za dobrotu, na žebrotu ... I tak bych rád sdělil, že tento materiál se zařadil k těm nejčtenějším a že si za ním prostě stojím. Se vším všudy. Ať už se to někomu líbí, nebo nelíbí. Toť vše. (lan)















Ze Znojemského týdne

Z týdeníku 5+2 Znojemsko



                                           

22 komentářů:

  1. Vadilo mi, že byl stejnej jako loni,židličky zdlouhavé a ten úvod nekonečný příběh,děcka pořád jen na něco čekaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. důležité je, že se bavily děti a byly spokojené

      Vymazat
  2. Jak už tu někdo psal v jiném vlákně: Rády uvítáme rady, ale hlavně další pomocné ruce pro příště. Připravit dokonalý karneval, tak aby vyhovoval všem, je dost náročná (a nevděčná) práce, zvlášť, když se nás letos na to sešlo pouhých pět. Ostatní maminky jsou zřejmě velmi vytížené, co se dá dělat. Asi by nebylo od věci se příště místo anonymní kritiky raději zapojit, co říkáte? Hana Koledová

    OdpovědětVymazat
  3. Uvod nekonečně dlouhy,děti které se představily netrpělivě čekaly co bude dál měl tam někdo byt a najít jim zabavu.Od toho ale rodiče nejsou,o zábavu se měl postarat přece někdo jiny.Velké děti dělaly zle těm nejmenším prostě chaos.Ale i něco pozitivního tam bylo,at není jen kritika.

    OdpovědětVymazat
  4. Jak může někdo kritizovat a přitom nasekat tolik chyb ??!!

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím.Ale neni to o chybách v komentáři ale na karnevalu.Nikdo není dokonaly

    OdpovědětVymazat
  6. Že někdo nedává čáááárky není hrubá chyba

    OdpovědětVymazat
  7. Počkejte si na slíbené video!:-) Pak můžete zpětně hodnotit!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Je pravda,že se děti nemusely představovat jmény- zbytečná ztráta času.V.I.P. děti dostávaly 2 bonbony :-) za soutěže :-). Sama jsem viděla. Pan Jonáš se o zábavu umí postarat,ale chtělo by to více soutěží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasim,Pan Jonáš chybu nemá ta byla někde jinde.

      Vymazat
  9. Jaké V.I.P. děti,to nechápu.Pořád hledáte nějaké chyby,proč???Jenom odrazujete lidi,kteří se o něco snaží.Ty starší děti si mají hlídat rodiče,od toho my tam nejsme!!díky Jitka

    OdpovědětVymazat
  10. Maminky vymyslely 6 soutěží,které se dětem líbily. Nejde o to,aby děti stále soutěžily a probíhal tam "maraton soutěží" ,ale aby se i volně bavily.Běhalo kolem toho 5 maminek,které chtěly zachovat tradici karnevalu. Nezájem rodičů byl velký a teď by jste si jen stěžovali! Někteří rodiče přišli,sedli si a nezajímalo je ani kde jejich děti běhají.Ale teď by si tu každý jen stěžoval. Nesrovnávejte karnevaly dříve a dnes.Dříve se zapojilo do příprav více lidí. Maminky do toho daly vše a to jsou ještě k tomu všechny zaměstnané a dělaly to ve volném čase. Některé maminky jsou doma a nebyly schopné pomoci.A přijde mi trapné řešit to,jestli děti dostávaly jeden nebo dva bonbóny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při každé soutěži děti dostávaly víc bonbónů, protože jich bylo dost. Některé si braly plnými hrstmi a nikdo to neřešil. Taky nechápu, proč tady někdo závidí bonbón navíc, když tam pan Jonáš rozhazoval bonbóny mezi děti a každý si mohl nasbírat, kolik chtěl. Moje nejmladší dítě dostalo dva balonky, to je taky o jeden navíc. Ani jsem doteď netušila, že patřím mezi VIP! Řešit prkotiny od stolu asi vážně patří ke klasickému božickému folkloru. Tady je veškeré vysvětlování marné. No já každopádně příští rok už členem klubu rodičů nebudu, protože dcera jde do školy, takže tímto někomu z nespokojených debatérů nabízím své místo a s tím i příležitost ukázat nám ostatním, jak se to tedy má dělat. Kdo se hlásí? Hana Koledová

      Vymazat
  11. Pročítám tady tuto recenzi a nechápu,proč to řešíte.Ať byla jakákoliv,prostě byla.Jsou tady různé akce v Božicích,ale nikdy se to tak neřešilo.Myslím,že tady nejde už o děti ,ale o vztahu,které máme v Božicích.Nikomu nic nepřejeme!!Dříve karneval byl lepší,to máte pravdu,ale bylo to tím,že rodiče si více všímali dětí,a učitelky si mohli před rodiči okřiknout dítě,které zlobilo-byl to respekt!Teď si to nemůžete dovolit,rodiče by Vás hnali,nebo si myslíte,že můžete okřiknout nějaké starší dítě,ať neběhá,že ohrožuje menší děti!NE,hned přijde rodič,a nebo to dítě Vás "slušně"pošle do háje.Takže je to v nás v rodičích.Budtě rádi že máme tady spolky,které se snaží něco dělat pro nás a něše děti,tyto spolky to dělají ZADARMO.Což někteří zřejmě nerozumí.A co se týče maminek,které jak tady někdo píše že jsou doma a nic nedělají,by rády něco dělaly,ale nechápu co by dělali.Vždyť jste byly na to (jak je napsáno výše) pět maminek.Po zkušenosti ,to myslím stačí,nebo by bylo lepší,aby nás tam bylo 20lidí?Lepší je někdy míň,než víc.Nevyčítejte maminkám,že nic nedělali.Tato cesta nikdy nikam nevede,nebo myslíte že ANO!Ne,jak by to vypadalo kdyby,si vyčítali navzájem hasiči,myslivci,sdruženírodičů,rybáři,a další...Hrůza.Ta kritika tady bude,stím počítejte.Lidská závist byla,je a bude,je na nás jak se stím poperem..

    OdpovědětVymazat
  12. Právě před chvíli jsme "připnuli" video z karnevalu. Tak se mrkněte a pobavte se se svými dětmi - a buďme na sebe s :-)! Snad nám všem jde o dobrou věc. (lan)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak tady ten komentař, mi přijde supr. Jen bych ještě dodala, ti co se hrnou pořádat a chtěj byt viděni ,že aspon něco dělají ,tak at se nestaví do role dotčených .S kritikou se musí počitat a když chcou být dotčeny ,tak at to nedělaj.Vždyt to dělaj dobrovolně .Něco málo se vytkne a hned- at to dělá někdo jiný.blabla .Důležitý je celek a ten se očividně vydařil ,účast byla hojná.a nám se moc líbilo...řeší se tu nesmrtelnost brouka

    OdpovědětVymazat
  14. Ano,je pravda že pět maminek na přípravu a pořádání karnevalu stačí,možná je to i moc!Příště by to mohly zvládnout klidně i dvě šikovné a zaměstnané maminky.O zábavu dětí by se měla postarat DÁDÁ s JŮLIJÍ,MAJDA s FRANTIŠKEM a FANYNKOU,JŮ a HELE, pan ROSÁK a pan NOVOTNÝ s nějakou tou soutěží ,aby byli spokojeni i ti nespokojení dospělí.V kuchyni by pro naše děti mohl připravit hranolky pan BABICA. TO BY BYL KARNEVAL, ŽE?! LIDI MĚJTE ROZUM!!

    OdpovědětVymazat
  15. Božického karnevalu jsem se bohužel nemohla zúčastnit, ale podívala jsem se na video a myslím si, že maminky si zaslouží pochvalu a ne kritiku. Je jasné, že se nezavděčí všem, ale udivuje mě to množství nespokojených nebo spíš rejpalů, kteří nic neudělají, ale druhé budou neustále kritizovat. Buďte rádi, že v průběhu roku je pro děti pořádáno několi akcí. Bydlím v nedaleké vesnici a zde se pro děti nepořádá téměř nic. Možná zde bylo taky mnoho nespokojených, kteří pořadatele dětských akcí otrávili :-) Maminkám držím palce a doufám, že je rejpalové neodradí. Vidová Naďa

    OdpovědětVymazat
  16. Věřím, že řada takovýchto povzbudivých slov situaci zklidní a že maminky-pořadatelky neznechutí od pořádání jiných akcí příště. Nikdy se nezavděčíme všem. Ani já svým psaním (a to píšu, natáčím, posílám do novin - přidám k fotografiím materiál otištěný v pondělí ve Znojemském týdnu). Copak bych to dělal, kdybych nechtěl pomoct dobré věci? Copak by někde věděli, že v Božicích žijeme taky zájmovou činností, sportem a kulturou (pěvecké sbory, zábavy atd atd.). Nenechte se nikdo odradit! Kritika člověka nepotěší, zesmutní, říká si: to mám za všechno, ale neměl by se fakt nechat odradit! Je to taky o našem sebevědomí: když vím, že jsem věc dělal se zaujetím, s dobrým úmyslem, že jsem to dělal pro potěšení druhých, tak proč bych měl smutnit? Tak tolik ode mě jako od člověka, který o tom napsal a který umožnil diskutovat (byť vesměs anonymně). Všechny, kteří pochopili, zdraví Ladislav Nevrkla

    OdpovědětVymazat
  17. No jo,zeptejte se dětí a ne maminek,jak se jim líbylo,vždyt to je pro ně .A ne aby jste se zavděčily maminam,

    OdpovědětVymazat
  18. To ano, ale někdo musí celou akci připravit a zajistit.Samo se to neudělá.Mám dojem,že se tady na to trochu zapomělo.

    OdpovědětVymazat