čtvrtek 28. února 2013

Fotohádanka: Kdepak jsme to jen viděli? (dopl.1.3.)

Dnešní hádanka bude mít (možná) takový specifický průběh. Dnes zveřejňuji část fotografie míst, která už dnes vypadají z velké části jinak. Pokud se nepodaří do konce týdne odhalit, o co jde, "rozšířím" fotografii o další část.
I když fotografie není příliš kvalitní, nemusí to být pro znalce a pamětníky zase tak neřešitelné. Fotografie pochází z roku 1975.
Dnes přidávám tedy celou originální fotografii a je to jasné!

                                                                                 Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. podle smuteční vrby by to mahla být škola. JL

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, je to tak. Snímek je z prostoru dnešních novostaveb (Hnízdilovi, Peterkovi...) a zachycuje tzv. rygolování! Šlo o to, vymezit ochranný prostor kolem studny, z níž se brala voda pro školu a učitelskou bytovku. Vidět je nejen vrba, ale i budovy zvané "sociálky", které zde zůstaly z dob, kdy se stavěla škola, ale vidět je i část třešňové aleje, která začíná za Mackovicemi, jde přes Božice na Hrádek a končí na hraničním přechodu Jaroslavice Kadolz (to je ten nejvíc vpravo, ne ten kolem hřiště). Tam části této aleje též dosud jsou a jsou tam k vidění i stejné mostky pod silnicí. Prostě jsou to stavby ze stejné doby. Taky by stálo za to někdy "zmapovat" naše mosty a mostky. Něco jsme s Marianem Kvardou udělali už v publikaci v roce 1995, ale asi to není úplně všechno. (lan)

    OdpovědětVymazat