sobota 9. února 2013

Fotbalový turnaj: Zase nás bylo 17! (akt.)

V dalším zápase jsme se s výrazně turnajově posíleným Lopatovem museli spokojit s remízou 3:3, po poločase 1:3.
Do vedení jsme šli my díky perfektně kopnutém rohovém kopu. Úspěšným střelcem byla naše jediná posila "mimo náš základ" Andula. Pak už stříleli jenom hosté z Litobratřic, z toho dvakrát po stejném kiksu po nám nesedícím pokusu o ofsajd systém. Machy už ví, že nám tento způsob prostě nejde. Výborně se rozehrál Marek Chýla, bojovný byl Lopík, líbil se mi Michal. Honza se v 1.půlce vysiloval rozhazováním rukou a ostatní střídali lepší okamžiky s těmi méně povedenými.
Do 2. půlky oba týmy prostřídaly, iniciativu jsme převzali my, ale ani Lopatov nehodil flintu do žita a párkrát nám zle zatopil. Na 2:3 snižoval pěknou brankou bojovný Michal Topolčan po pěkné akci a centru Romana Šoba a na 3:3 vyrovnal z penalty po faulu na Mariana (v druhé půli mu to šlo výrazně lépe) Lopík.
Stínem zápasu bylo zranění litobratřického hráče o otevřenou bránku v ochranném pásmu za naší brankou, zranění našeho gólmana Jary Lukáče (asi podvrtnutý kotník, dochytal Lukáš Chromý) a hlavně vykradení litobratřické šatny, kterou si hosté zapomněli zamknout. Je to děs běs. Kdo mohl vědět, že tam někteří mají větší obnos peněz po kapsách?
V sobotu 9.2.2013 (to uvádím na správnou míru) si ve 12:00 zahraje náš výběr ve 2. skupině proti Novosedlům. Jejich soupeř z Práčí se omluvil!!! Práčáci, řekněte to rovnou, že je vám milejší fašank, než fotbal!!!

Naše sestava: Jara Lukáč (Lukáš Chromý) - Marek Chýla, Lukáš Machač, Roman Šebela - David Švejdík - Marian Vávra, Jan Kudlička, Robert Koch, Michal Topolčan - Pavel Ležák, Tomáš Kudlička. Střídali: Sláva Urban, Roman Šob, Martin Zedníček,, Ruda Čížek, Lukáš Svoboda a Lukáš Chromý. Trenér Viktor Luskač.
A ještě pár podoteků k zápasu:
"Jako bysme se viděli poprvé" a "Už se hádají!", to obojí znělo už po úvodních pěti minutách na hlavy našich hráčů. Posílený ambiciózní soupeř, který  - podobně jako Čajkovjáci - bral utkání jako věc prestiže, s cílem  porazit kvalitní tým okresního přeboru, na nás vlítl jako hejno kobylek na etiopskou savanu a snažil se napodobit Lafatu a spol. Na to ale hoši zatím nedorostli, a tak jsme se úvodnímu tlaku ubránili. "Dávám "bolševikovi" tak 20 minut, maximálně půl hodiny," pak udeříme. Taky že jo. Od 7´ jsme sice byli bez zraněného Pacíka, někteří ztuhlí hráči se déle rozehřívali a tak se nejvíc zapotil mrštný Jara Lukáč v brance. Jednou dokonce napodobil nohama Laštůvku a z následného útoku nás zachránila tyč! V 19´ jsme rozehráli pěknou rychlou akci po levé straně, na branku kopal Honza (v zámezí říkali: Mělo to jít nahoru!) - byl z toho roh. Míč si postavil Andula  a kopl ho tak profesionálně, že se přízemní falšovaný míč dostal až do litobratřické branky! (Možná, že s nějakou "otěrkou" o nějakého hráče, skrumáž před brankou byla pěkná). No nic - ujali jsme se vedení 1:0 a bylo nám blaze jak v Praze. Lopaťáci to však nevzdali, ani neodpadli a ještě do poločasu nám nasázeli tři branky. Na 1:1 vyrovnali v 27´ po rychlé trojkombinaci a námi avizovaném ofsajdu, na 1:2 zvýšili ve 29´ z protiútoku a naší chybě v obraně ("Taková díra!") a na 1:3 přeloboval vybíhajícího Jaru hostujícící vysunutý útočník v 31´. Stříleli jsme i my - Lopík a Marianova tečovaná střela padla na břevno. Od větší pohromy nás v 36´ zachránila špatně kopnutá penalta (střela šla vedle, když hostující exekutor uklouzl na namrzlé trávě). Pěknou příležitost měl po centru Lopíka Michal, ale zdařilou střelu "tlačil moc ven" a ta těsně minula levou tyč. A podobně neuspěl ani Sláva.
Do druhé půlky jsme vystřídali, odstoupil Džamp a Andula, střídal Zdeněk a Marian (později se zase vrátili).
V 62´ doťukl Michal, který se přesunul do útoku, přesný centr Romana Šoba po jeho pěkné akci a snížil na 2:3. Občas to hořelo i u naší branky, ale náš nejlepší hráč zápasu Jara Lukáč vše vyřešil. Škoda jen, že jeho výkopy nejsou adresné, už by tomu nechybělo v tomto zápase nic! Střídal i Lopatov a pomalu odpadal. Vysoké nasazení nemohli vydržet celý zápas. V 75´ fauloval litobratřický gólman Michal Hrubý pronikajícího Mariana ve vápně a byla z toho bez diskuze penalta. Lopík ji poslal po zemi k pravé tyči a vyrovnal na konečných 3:3. A najednou umíme hrát! Machy z přímého kopu trefil hlavu ve zdi a po srážce byl v 83´zraněn Jara. Chvíli kulhal v brance, ale posléze ho vyměnil Luke. naše šance už ale byly bezzubé a po chvíli pískl rozhodčí Lössel ml. konec zápasu. Byli jsme promrzlí, ale nakonec spokojení s konečným výsledkem i zlepšenou hrou.
Ale do čtvrtice proti Suchohrdlím v neděli 17.2.2013 ve 12:00 h bychom už měli od začátku předvést stoprocentní výkon.

                 Ladislav Nevrkla

8 komentářů:

  1. se hraje proti Novosedlům dneska 9.2.2013 nee ??

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně, hned opravím - v sobotu 9.2.2013!!!! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Božice - Novosedly 4:3! Podrobnosti nevím, prý dal ale jednu z našich branek Martin Topolčan (ne Michal). Kdo ví, ať něco napíše do diskuze nebo na probozice@centrum.cz. (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo,výsledek správný.Branky dal jak Martin Topolčan i Michal Topolčan,dále Roman Šob a Lopík.Bylo nás akorát11.A je nutno podotknout,že hrál jak zmiňovaný Martin,tak i náš trenér Viktor.A samozřejmě naši dorostenci.V braně Lukáš Chromý.Ale jsou to borci.Bohunka.

    OdpovědětVymazat
  5. Máte supr články, fakt, že jo...jen nevim, proč píšete o Práčácích, když o tom vubec nic nevíte...Anonym z Práč

    OdpovědětVymazat
  6. Nevím, pokud to bylo z jiného důvodu, tak to beru zpět. Je pravda, že zákulisí - i fotbalu - je složitější, než se jeví na první pohled. Zdá se, že v tom jsou tentokrát "Práčáci" i fašank nevinně. (lan)

    OdpovědětVymazat
  7. Z tisku 12.2.: Peníze v celkové hodnotě devět tisíc korun ukradl v pátek večer zatím neznámý zloděj fotbalistům v Hrušovanech nad Jevišovkou. „Během večerního pátečního fotbalu se neznámý pachatel nepozorovaně dostal do odemčených šaten. Uvnitř vše prohledal a snadno se zmocnil věcí. Odcizil peníze z jedné peněženky a další si vzal celou. Byla v ní také několikatisícová hotovost a různé doklady. Po jeho odchodu vznikla sportovcům škoda téměř devět tisíc korun,“ uvedla mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová. Po pachateli policie pátrá. (lan)

    OdpovědětVymazat
  8. V neděli 17.2. nemůžu jet (jsem na rodinné oslavě) na další turnajový zápas proti Suchohrdlím. Snad se najde někdo (Bohunko, prosím ....), kdo nám aspoň trošku něco k zápasu napíše. (lan)

    OdpovědětVymazat