neděle 24. února 2013

Florbal: Valentýnský turnaj

Tento pátek proběhl již druhý turnaj, který pořádá florbalový oddíl TJ Znojmo pro žáky pátých tříd. My jsme se tentokrát vydali do znojemské haly se dvěma týmy. Fbc Panthers Božice A složený z hráčů nejstaršího možného ročníku narození a Fbc Panthers Božice B s mladšími hráči a s hráči, již s florbalem v letošní sezoně začali. To proto, aby si i ti nejmladší zahráli na velkém turnaji a naučili se novým věcem při hře proti starším. I tentokrát nás doprovázela Tereza Juračková, která byla celý den pro hráče oporou.
Kromě našich dvou mužstev se turnaje zúčastnilo dalších deset týmů z našeho okresu. O různorodosti  se můžete přesvědčit v seznamu s konečným pořadím.
Naše týmy se spolu potkaly již v základní skupině. Z pěkného utkání vyšel vítězně ten starší. Ve skupině pak tento tým přidal ještě výhry nad týmem z Hrušovan (4:1), Břežan (6:1) a Hostěradic (4:3). Nestačil ale na tým ze ZŠ Mládeže (1:3), který nakonec celý turnaj vyhrál. Ve hře směrem dopředu si velkou pochvalu zaslouží dvojice Balcar, Horáček. První jmenovaný měl také blízko k zisku trofeje pro nejlepšího střelce turnaje.

Mladšímu týmu se ve skupině výhru vybojovat nepodařilo, ale to ani nebyl hlavní cíl. V každém utkání se dařilo našim nejmladším zlepšovat a v posledních dvou utkáních se jim povedlo vstřelit i několik branek. S týmem z Břežan byli dokonce blízko remíze.

Tým A tak ve skupině skončil druhý a v play-off bojoval s týmem z Vémyslic o celkové třetí místo. Tým B, který skončil jako šestý, bojoval v play-off o celkovou jedenáctou příčku s týmem ze ZŠ Suchohrdly.
Oba boje byly velice napínavé. Radost celé výpravy zařídili hráči týmu B, když dokázali své poslední utkání tohoto dne vyhrát pohlednou hrou v poměru 4:1. A to za divácké podpory svých starších spoluhráčů. V tomto utkání se naplno projevil i Bohdan Rapčan ze druhé třídy, který předváděl během celého turnaje vynikající výkon jak v bráně, tak v poli.
Starší hráči poté nastoupili do svého utkání o bronzovou příčku v poslední části play-off. Celý tým na hřišti nechal zbytky sil a hrál velmi dobře. Tentokrát byl však lepší soupeř. Náš tým A ale i tak obsadil na turnaji krásnou čtvrtou příčku.

Pozitivním se turnaj stal i díky tomu, že několik hráčů, hlavně z mladšího týmu, prošlo během turnaje různými herními posty a našlo se tak na místech, kde předtím tolik nehrávalo. Druhým pozitivem byly i nabídky od florbalového klubu TJ Znojmo, které někteří naši hráči dostali.
Moje uznání a pochvalu mají všichni hráči. Oba týmy tahaly za jeden provaz a předváděly se během dne jako dobří a féroví hráči. Je však ještě co zlepšovat. To se ale budeme snažit dopilovat do třetího turnaje této série, do Velikonočního turnaje.
Sestava
Tým A: Balcar M., Holečková T., Horáček R., Jandásek Š., Kreuzwieser P., Zapletal O.
Tým B: Hlušek P., Hoff M., Klimeš Z., Kňazovčík R., Povolný V., Rapčan B., Zoufalý V.


Konečná tabulka
11)      ZŠ Mládeže
22)      ZŠ Slovenská
33)      ZŠ Vémyslice
44)      Fbc Panthers Božice A
55)      ZŠ Tasovice
66)      ZŠ Hrušovany
77)      ZŠ Želetice
88)      ZŠ Hostěradice
99)      ZŠ Dobšice
110)   ZŠ Břežany
111)   Fbc Panthers Božice B
112)   ZŠ Suchohrdly

Všechny fotografie naleznete na našich stránkách (http://pantherszaci.webnode.cz) ve fotogalerii a video z vyhlášení ve videogalerii.

Miroslav Fojtík






Žádné komentáře:

Okomentovat