neděle 6. října 2013

Fotbal: Sebrali jsme favoritovi bod (akt. dorost)

Břežany - Božice 1:1 (0:1). Zápasy dvou týmu Nivy přinášejí vždycky napětí a vzrušení.  Naše mužstvo - ač docela oslabeno - ukázalo, že týmový duch a maximální nasazení mají šanci na úspěch. Nezastírám však, že 60% na našem úspěchu měl brankář Michal Hrubý. A může si tady v diskuzi psát kdo chce, co chce.
Vedli jsme premiérovým gólem naší fotbalové naděje Slávy Urbana od 24´ 0:1. Domácí po raketovém nástupu vyrovnali v 46´ na 1:1. Myslím, že to byl hráč číslo 10, možná to byl i můj bývalý žák, ale přece jenom jsem už 10 let pryč a už si kluky úplně nevybavím se jménem. Chtěl jsem se po skončení zápasu zeptat, kdože nám dal vyrovnávací gól, ale nějak na to nebyl prostor.
První poločas nabídl docela kvalitní fotbal a třebaže jsme hráli opět v oslabené sestavě, mj. chyběl Evža, Ramon a Žilda, tak jsme nastoupili zdravě sebevědomě a velmi odhodlaně. Tím jsme dokonale zmátli domácí, kteří počítali s rychlým gólem a postupně narůstajícím skóre. Opak byl však nakonec pravdou. Domácí měli v úvodní dvacetimutovce pouze jednu gólovku, kterou náš super gólman Michal bezpečně kryl. Kolem 24´ jsme zaútočili, Paťa byl zastaven faulem. Zůstali jsme na půlce domácích, střílet zkoušel Sláva, jeho druhý pokus vyrazil brankář k autu, míč získal Laďa, nacentroval před bránu a nabíhající Sláva dal hlavou náš vedoucí gól. Ujali jsme se vedení 0:1!
Naše zadní řady dirigoval v prvním poločase Míša a myslím, že můžu říct, že to bylo s přehledem a spolehlivě. Zaskočení domácí zintenzivnili tlak, my jsme hráli nadále disciplinovaně a s obrovským nasazením. A gólovky likvidoval Michal v brance nebo Michal na stoperu. Pár příkladů: Kolem 30´ kopali domácí asi 4 rohy za sebou, Michal vše bezpečně odvracel a ten poslední lapil v centru. Přece jenom jeho 190 cm musí být někde vidět. Loženku spálil domácí hráč v 34´ po zaváhání našeho beka a největší příležitost nedovolil Michal v brance domácím proměnit ve 40´, když po Zedňově šlapáku kopali domácí standardku a Michal gólovou hlavičku vytáhl!!! Do třetice se pak Michal vyznamenal ve 42´, když domácí tutovku vyrazil nohama!!!
Ovšem ani my jsme nehráli jenom zatažení. V 36´jsme vybojovali roh, domácí pak faulovali Paťu a Michalův VPK skončil v náruči brankáře. V 38´ jsme tleskali krásné fotbalové akci Patrika, dokonce i přesně vystřelil, ale domácí gólman byl na rozdíl od našeho vedoucího gólu tentokrát dobře postaven. Závěr poločasu se odehrával před naší brankou, tvrdě sražen byl Martin T,, poté Paťa a nakonec zůstal na zemi i faulovaný Míša.
Jak byla první půlka fotbalově zajímavá a napínavá, tak druhá toho fotbalového nabídla pomálu. Bohužel hned v 46´ domácí využili našeho zaváhání a rychlým útokem se vrátili do hry vyrovnávací brankou na 1:1. Ve Zpravodaji OFS jsem se dočetl, že tím úspěšným střelcem byl Honza Bartl.
Na stopera se přesunul Paťa a blýskl se několikrát (55´, 80´), stejně jako opět Michal v brance (46´, 70´, 73´). Domácí vedl na steč neúnavný hráč č. 6´, ale buď mu střela nesedla, nebo se k ní nedostal nebo ho vychytal vynikající Michal (88´, 90´). Šel jsem se tou dobou pozdravit se svými břežanskými známými a tak jsem ani neviděl pošťuchování hráčů, po němž vytáhl sudí Kučera červenou pro našeho Čopka a domácího brankáře Nováka. Byli jsme větrem ošlehání a promrzlí a tak jsme skočili do auta a jeli se zahřát k nám domů.
Nastoupili jsme v sestavě: Michal Hrubý, Martin Topolčan, Michal Topolčan, Zdeněk Chrenovský, Jiří Škrabal, Martin Zedníček,  Sláva Urban, Patrik Šotkovský, Václav Poklemba, Honza Szabó, Vladimír Sedláček.
DK zastavila oběma vyloučeným činnost na 3 soutěžní utkání.
                                  Ladislav Nevrkla

Dorost:
Olbramovice - Božice 7:0 (1:0)
Na zápas jsme jeli v devíti, někteří hráči jsou zranění nebo nemocní, do Břežan s mužstvem mužů jel Martin Zedníček a Sláva Urban. V prvním poločase jsme se soupeřem drželi krok, ale po přestávce nás Olbramovice začaly přehrávat. Domácí navíc několikrát trefili tyč, vyššímu počtu inkasovaných gólů zabránil vynikající Robin Šotkovský. I když jsme prohráli, musím klukům poděkovat za bojovnost, celý zápas makali naplno. 
Sestava: Robin Šotkovský - Filip Kresan, Jiří Čada, Vojta Maruštík - Michal Švéda (C), Adam Vařeka, Radek Šob, Kamil Hanzal, Lukáš Svoboda, vedoucí mužstva Jiří Čada

   Jiří Čada

Mladší žáci: volný los

Přípravky:
Suchohrdly - Božice-Mackovice 2:21 (0:12), Černý 2 – Beníček 13, Köver 4, Zeisel 2, Drechsler, Škrabal
Jiřice - Božice-Mackovice 7:6 (4:4), Škopek 4, Hanzlík 2, Nehněvajsa – Beníček 4, Fučík 2
                       
        Ladislav Nevrkla



               

2 komentáře:

  1. Koukám po úspěšném zápase žádné komentáře. Fotbal v Božicích si sáhl na dno a je velká zásluha kluků co teď hrají, že ho nenechali padnout. Kdo fotbal nikdy nedělal může mít chytré řeči, ale můžu zodpovědně říct, že neví o čem mluví. Vždy je příjemnější postupovat a hrát "nahoře", ale ne vždy to jde. Na vesnickém fotbale je důležité, že kluci chtějí, baví je to a mají partu! Když klape vše okolo, určitě se dostaví i výsledky. Správný fanoušek podpoří i při nezdarech - plácat po ramenou když se daří umí naprosto každý. Lip

    OdpovědětVymazat
  2. Já s tímto komentářem naprosto souhlasím. To, že o našem fotbalu píšu, neznamená, že mu nějak přehnaně rozumím a nikdy jsem se do té role nepasoval. Je to můj příspěvek k tomu, abych božický fotbal podpořil. Rád bych, aby kluci-fotbalisti nebrali moje komentáře smrtelně vážně, i já se někdy "upíšu"! Taky při nepřesnostech vždy vítám vysvětlení. Tak v zhůru na Trosky! (lan)

    OdpovědětVymazat