neděle 6. října 2013

Fotohádanka: Tak tenhle snímek je pro skutečné pamětníky

I když jsem dal do titulku spojení "pro pamětníky", možná mě překvapí i nepamětník. Moc z toho, co vidíme na snímku, už dneska na katastru Božic a Křídlovic nenajdeme.
Přitom budova za dřevěným mostem patřila k budovám nevšedním, architektonicky velmi zajímavým a její odstranění rozuměj zničení, lze považovat za čiré barbarství. Tak zkuste hádat, co vidíme na snímku.

          Ladislav Nevrkla

5 komentářů:

  1. Na snímku je budova bývalého mlýna.V pozadí je vidět střecha vily,kde bydlela rodina Holých.L.Zif.

    OdpovědětVymazat
  2. Snad je to starý most přes Jevišovku,který začínal u Kapličky a končil mezi domy na druhé straně.Zleva teče Jevišovka a z prava je odtok ze mlýna.Je to pěkně stará fotka.My se tam jako malé děti chodily koupat ten most už tam nestál jenom jeho torzo.Naté špici rostla vrba.AL.

    OdpovědětVymazat
  3. Je to most přes Jevišovku. Přecházelo se po něm k domům na druhou stranu a uprostřed byl spíš takový poloostrůvek, který řeku dělil. Je to opravdu hodně stará fotka. Já ještě ten most pamatuji, bohužel už pouze v jeho "závěru". A je pravdou, že my děti z Křídlovic jsme se tam chodily koupat. Bylo to tam bezvadné a užily jsme si tam hodně veselého koupání. A to se týká mlýna, tak to je kapitola sama pro sebe. Z jakého důvodu byl odstraněn, to se snad nikdo z nás nedozví. Pamatuji velice dobře rodinu Petrůskovu, která ve mlýně bydlela a starala se o jeho provoz. Nepamatuji si však, že by mlýn byl kdy v tak hrozném stavu, aby musel být zlikvidován. (me)

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny odpovědi jsou perfektní. Díky. (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. ta stodola vlevo, tak to bude nejspíš místo dnešní firmy Agrodiagnostik. MA

    OdpovědětVymazat