pátek 11. října 2013

Fotohádanka: Zpátky do žhavé přítomnosti (akt.27.10.)

V této rubrice se většinou setkáváme nad staršími fotografiemi a snažíme se poznat, kdo nebo co je na snímku zachyceno. Dnešní foto je naopak takovou kombinací obojího: známá historická stavba ve zbrusu novém kabátě.
Takže, vážení čtenáři, kde v těchto dnech "úřadoval" Karel Fučík a jeho pomocníci? A kdo může přispět nějakou vzpomínkou, která se k tomuto místu váže?

                                Ladislav Nevrkla

Přidávám foto z března 2013



8 komentářů:

  1. Podle mne to vypadá na studánku (Virglovu), která se nachází v ulici, kde kdysi bydleli (nynější obyvatele této ulice bohužel neznám) - Virglovi, Adamičkovi, Sochorovi, Streitovi, Kohoutkovi, Karbanovi, Rožnovští (jistě ještě někdo další, na které si nevzpomínám). Studánka byla vždycky volně přístupná, takže bylo možné se z ní kdykoliv napít. Je hezké, že si dal někdo takovou práci a studánku takto opravil. Možná se můžu mýlit a nechám v tom případě poučit. (me)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to tato studánka, pouze doplním, že bude vyměněn kohoutek a bude uvnitř vyčištěna tak, aby platilo to výše uvedené: že se z ní dá kdykoliv napít. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si myslím, že této studánce se neříkalo Virglova studánka. Virglova studánka byla (podle mých informačních zdrojů) někde jinde ... (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Možná se jí Virglova studánka neříkalo, ale je to určitě v té ulici, kde bydleli výše uvedené rodiny. A možná nad ní i Virglovi, nebo "upřesněte", kde hlavně Virglovi bydleli. A jestli je míněna nějaká studánka v poli a o té nebylo v době mého docela dlouhého pobývání v Křídlovicích "slyšet". Tento výraz čtu poprvé až zde. (me)

    OdpovědětVymazat
  5. Jinak je to opravdu studánka, kterou pamatuji v takovém stavu, jako je zachycena na těch spodních dvou fotografiích. A voda byla opravdu čistá a hlavně vhodná k pití. (me)

    OdpovědětVymazat
  6. My v Křidlovicích říkáme Studánka /píšu s velkým písmem,protože je to paní Studánka nikdy nebyla pokud si pamatuji bez vody/.Nad Studánkou bydlí Tomáškovi kousek na levo Juřenovi a potom Virglovi.AL.

    OdpovědětVymazat
  7. Pro křídlovickou studánku se dá použít označení Na kopečku (http://www.estudanky.cz/studanka-1133-detail.html). -hic-

    OdpovědětVymazat
  8. Musím říct, že je to krása. Děkuju, že se tak staráte o naše poklady. Protože nechat tak krásnou studánku ladem, je hřích. Opravdu krásná práce.:)

    OdpovědětVymazat