sobota 19. září 2015

Fotbal: V neděli přivítáme Hostěradice. Aktuality z OFS (akt.19.9.)

Asi nejskromnější fotbalový klub startující v letošním ročníku okresního přeboru zavítá v neděli do Božic. Oním "chudým příbuzným" je mužstvo dávných fotbalových tradic TJ Družstevník Hostěradice. Dávná sláva však zašla a nová nějak nepřichází.

Jedním ze signálů, že fotbal v Hostěradicích stagnuje je prezentace mužstva. Nebýt Zpravodaje OFS, nenašli bychom o hostěradickém fotbalu nikde nic. Na podzim hrají Hostěradičtí všechna utkání venku, jelikož doma provádějí rekonstrukci hřiště. To by naopak vzbuzovalo jakous takous naději, že to hostěradický fotbal myslí s návratem na dřívější výsluní vážně.

Jak si tedy hostěradický Družstevník vedl v pěti odehraných kolech OP?

Únanov-Hostěradice 9:1 (2:0). Zápas vyzněl jednoznačně pro domácí, ti si i s chutí zastříleli. Hosté stačili vzdorovat jen do přestávky, po ní se rozjel únanovský brankostroj. Hosté se dočkali čestného úspěchu v 90. minutě, penaltu proměnil Marek Procházka.
Miroslav B-Hostěradice 0:2 (0:0). Utkání mělo vyrovnaný průběh se šancemi na obou stranách. Bezbrankový stav vydržel do 70. minuty, v ní se hosté ujali vedení gólem Koníka, o pět minut později zvyšoval Tomáš Procházka. Domácím nelze upřít snahu, posílili se hráči áčka, ale úspěch se nedostavil.
Jaroslavice-Hostěradice 4:1 (2:1). Domácí po hodech podali bojovný výkon a po závěrečném hvizdu hlavního arbitra Fouska se radovali z prvního podzimního vítězství. Do vedení šli nejdříve hosté gólem Procházky, ale do poločasu Jaroslavičtí stav otočili ve svůj prospěch. Druhá půle už patřila pouze jim, dalšími brankami pečetili zasloužené vítězství.
Hevlín-Hostěradice 6:0 (1:0). Domácí pokračují ve spanilém podzimním tažení, v dosavadních kolech neztratili ani bod a nedostali žádný gól. Hosté jim stačili vzdorovat jen do poločasu. Hevlín se ujal vedení v 15. minutě, kdy otevřel skóre Haranza. Pak se hra vyrovnala. Změna nastala až ve 49. minutě, to sudí Strapina ukázal hostujícímu Burgerovi červenou kartu za faul v přerušení. V oslabení už Hostěradičtí neměli šanci vzdorovat a bylo jen otázkou času, kdy domácí přidají další branky. Ti toho dokonale využili. Hattrickem se prosadil Miroslav Štyks, jednou to bylo ze značky pokutového kopu za faul brankáře ve vápně, jednu trefu zaznamenal Jakub Hycl a jednu Jaroslav Hycl.
IE Znojmo B-Hostěradice 7:3 (3:0). Celý zápas se hrál pod taktovkou domácích, ti hosty předčili ve všech řadách. Dobrými kombinacemi si vypracovávali šance, které dokázali zakončovat, mnohé ještě skončili mimo bránu. Čisté konto však neudrželi, musí je mrzet gól v poslední minutě. Hattrick si zapsal Daniel Černý, po jedné brance přidali Aleš Doválel, Petr Železný, Petr Rolník a Filip Kropáček, za hosty skóroval Milan Fiala.

Tabulka po 5. kolech:
10. Hrádek 5 2 0 3 9:12 6
11. Dobšice B 5 1 0 4 11:18 3
12. Jaroslavice 5 1 0 4 8:17 3
13. Hostěradice 5 1 0 4 5:26 3
14. Miroslav B 5 0 1 4 5:24 1


Aktuality z OFS:

Zápis č. 6 z jednání STK dne 16. 9. 2015 
6.Utkání A1A0602 Božice – Hevlín – STK předává do DK rozhodčího utkání Paláta Jiřího ID: 75071430, chybný popis přestupku vyloučeného hráče domácích č. 9 Jandáska Jaromíra ID: 82120962. Předává k došetření disciplinárního provinění tohoto hráče. STK vyhovuje protestu podaného oddílem Hevlína.
9. Uděluje pokuty za ŽK: Božice „A“ – 100,- Kč za 4 ŽK
11. Upozorňujeme oddíly, že dle § 45 odst. a RS OFS Znojmo jsou oddíly povinny poskytnout za účelem vyplnění zápisu o utkání nejpozději 60 minut před plánovaným začátkem soutěžního utkání výpočetní techniku s připojením k internetu v kabině rozhodčích.

Komuniké ze zasedání disciplinární komise OFS Znojmo ze dne 17. 9. 2015:
1 SU nepodmíněně - Jandásek Jaromír (82120962) – Božice

                                        (lan)

1 komentář:

  1. Hevlín dnes porazil Mikulovice 2:0 (stále jede s nulou obdržených branek), ale v 56´ byl vyloučen Stanislav Pechal za surovou hru. I v oslabení si Hevlín pojistil vítězství. Obě branky dal Štyks. (lan)

    OdpovědětVymazat