sobota 1. dubna 2017

Anketa ke středu kruhového objezdu

Kruhák Znojmo
Docela zajímavě se vyvíjí naše anketa s tématem vyplnění středu kruhového objezdu. Zatímco zpočátku bodovaly čtyřboké hodiny (jiné ani nemají smysl), tak v diskuzi i v dalším hlasování včera a dnes získává navrch zeleň. Zelené kruhové pásy.


Bude zajímavé, jak se k výzvě postaví SÚS a vedení naší obce. Předpokládejme ve shodě s Milošem Zemanem, že hlas lidu má silnější mandát a tudíž by se měl hlas lidu vyslyšet. Bu´d se vyhlásí oficiální obecní anketa, nebo se zohlední náš vzorek.
Hodiny jako takové by mohly bez problémů najít své místo na čekárně jako to mají např. v sousedních Čejkovicích nebo v nedalekých Banticích.

Tak uvidíme.
   (lan)
Kruhák Čejkovice -  Mackovice



Kruhák Božice




11 komentářů:

  1. Těžko říci kdyby byla volba co dát do středu kruhu.Já bych se přimlouval za již zmiňované hodiny jak už jsem kdesi psal ale popravdě je to nereálné i když na druhou stranu pokud by tam byla někoho postava je to stejné jako ty hodiny.Tudíž varianta 2 jsou kameny.Kašna?hloupost zachvilu by se tam koupali naše ratolesti,květinové pásy?kdo se o ně bude starat aby to bylo hezké.Chce to zalévat,okopáva, trhat plevel atd. atd.Najmout na to zahradníka?zbytečnost.Socha? nesmysl ale napadlo mně teď místo sochy tam dát Znak Božic. Tudíž schrnuto za 1 hodiny,za 2 znak Božic, za 3 kamenivo.

    OdpovědětVymazat
  2. Květiny bych dal.a teď už je všeho tolik na výběr. A na co najimat zahradníka?! Možná tak na to poradit se aby to bylo co nejjednodušší na údržbu atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bude to zelené.Znak Božic je prima nápad,ale nereálný.Vysadíme,zalejeme a budem se kochat! :-)

      Vymazat
    2. No nemusí to být hned zahradník ale už vidím jak tam zaměstnanci obce chodí 1x za týden vytrhat trávu zasadit kytky a okopat nebo někoho z občanů Božic krom teda pana Ladíka.

      Vymazat
    3. Zahradník na to aby poradil co tam dat aby to nebylo moc pracný na údržbu. A pochybuju že by se tam každý týden sázeli kytky:) nějaká blbost zase:)zaměstnankyně obce by to jistě zvládla i 1x za týden..

      Vymazat
  3. Já osobně bych vysadil do kruháču lípu. Je to náš nejkrásnější strom. Bojda Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejkrásnější strom je akát:-)

      Vymazat
    2. V jednom má Petr pravdu. Vždy při přelomových událostech se v zemích Koruny české vysazovaly "lípy svobody". Bylo tomu tak po roce 1918, to vysazovali hlavně vojáci, kteří se vrátili z bojišť 1. světové války, a ty lípy stály v každé dědině na návsi. Lípy svobody byly zasazeny v počešťovaném pohraničí - viz třeba Masarykova, Štefánikova a Švehlova lípa/y na božické Kolonii, nebo lípa v předzahrádce české menšinové školy u hřiště. Bylo to tak v roce 1945, jako dík za svobodu a konec nejkrutější války v dějinách. A bylo tomu tak v roce 1968 jako vyjádření naděje, že se do naší země vrátila demokracie a svoboda a k 50 letům Československa. Nevím však, jakou svobodu bychom chtěli oslavit v roce 2017? Lípa je nejen krásný, ale taky moc vzácný národní strom. Navíc uprostřed kruháče by asi jednou působila velký problém. O invazivním akátu ani nemluvě...!!! Víte sami, jak vypadá akát, když trochu seschne!

      Vymazat
    3. Dobře, když ne akát, tak co mini vinohrad? To víno by mělo úžasné terroir - VOC Božicus cruhácus:-)

      Vymazat
  4. Návrhů by bylo spousta ale každý má své klady a zápory.Instalace hodin dobrý nápad i když se to někomu nelíbí že je to nebezpečné jelikož to rozptyluje pozornost ale ta pozornost je roptylená i tak a to děním v okolí.Osazení květinami taky hezké ale udržovat to aby to hezké bylo neví,nevím. Usadit tam někoho bistu je stejné jako s hodinami.Já bych střed vysypal kameny.Je to nenáročné na udržbu a pokud by byli zaoblené tak i hezké,sice jednoduché ale hezké.

    OdpovědětVymazat
  5. Nechápu co je na hromadě kamení pěkného,jen další smutná šeď.

    OdpovědětVymazat