středa 26. dubna 2017

Krádež velké plastové popelnice v Zámlýní

Podle včerejšího facebooku obce Božice, bylo zjištěno znečištění obecního prostranství obsahem komunálního odpadu. Na zprávu reagoval občan ze Zámlýní.


Sdělil, že jim byla včera u domu v Zámlýní ukradena zánovní plastová popelnice o obsahu 240 l. A podle fotografie poznal její vysypaný obsah.
K této události se objevily doplňující informace, že by původcem tohoto nepořádku mohl být majitel stříbrného kombíku, který tam byl viděn. Takže pokud máte někdo nějaký další poznatek, sdělte jej na obec nebo majiteli ukradené popelnice Jirkovi Žákovi do Zámlýní.

                                  (lan)


10 komentářů:

  1. No nic,ale myslíte,že takový odpad opravdu patří do popelnice?? Pane,tridte odpad,pomahate tím nejen sobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patří nepatří,chtělo by to kontejnery do každé delší ulice,lidi to musí mít blízko svého domu,jinak se to nezlepší.To co máme v současnosti je málo.Pak se dává do popelnic i to co tam nepatří.

      Vymazat
  2. Málo kontejnerů!?Tak málo že se kontejnery nějací hejsci zapálí.a je jim úplně jedno co se mohlo stát. Vždyť obec to bude stát zbytečně kolik tisíc. Bezohlední sobci tady.a vůbec ničeho není málo, nejraději kdyby jedinci nemuseli vůbec chodit ke kontejnerum.A měli je snad každý u baráku ne?!

    OdpovědětVymazat
  3. A proč ne? V některých obcích je více popelnic u každého domu samozřejmostí.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud tu chcete řešit ekologii, tak v dnešní době plastové by musela mít každá domácnost popelnici speciálně na plasty. Jenže to by stálo obec peníze. Kdyby všichni dávaly plasty do kontejnerů, tak je budou muset vyvážet dvakrát denně a co je potom levnější?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je hodně divný názor.Přesně tak to už jinde chodí,že lidi třídí přímo doma.Že to obec bude něco stát?To je přece v pořádku.Obec má investovat do svých občanů,nemá křečkovatět,aby měla prachy zašité ve štrozoku!

      Vymazat
  5. Dlouho jsem přemýšlel, zda mám reagovat na výše uvedené komentáře. Které místo reakce na informaci o udané události(že byla odcizena popelnice neznámým pachatelem a její obsahem vysypán u lesa) nikoho nepobouřilo. Místo toho to rozpoutalo diskuze o tom jak je málo popelnic na tříděný odpad, že jsou moc daleko,jak třídit atd. To, že bylo v popelnici i něco co by se dalo třídit ano přiznávám máte pravdu, ale kdo nemá,jsme lidi a učíme se a někdy i napravíme. Jak můžete hned někoho soudit a určovat co má a nemá. Když nemáte vůbec tušení, zda a v jakém rozsahu třídí. To že vytřídíme přibližně 70% plastu, papíru a skla a i kompostujem, nikdo z výše uvedeného obrázku nezjistí. Jednalo se o popelnici na komunální odpad né na sklo, papír atd :)... Každý dokáže radit, hlavně když se nemusí, nebo neumí pod svůj komentář podepsat. Ale toto je problém dnešní doby, je to jednodušší. Prosím zdržte se rad a komentářů, co by jste a kam třídili, prostě to dělejte.A berte tento příspěvek jako informaci a né podnět k psaní a komentování :).
    S pozdravem a hezký zbytek dne Žák

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy se divíte,že to nikoho nepobourilo, ale kdyby jste neměl popelnici na ulici,ale uklizenou, krádež by se nestala..

      Vymazat
  6. A byl ten zloděj dopaden a popelnice vrácená?

    OdpovědětVymazat
  7. Lidi jsou čuňata.je jim jedno jak to po vesnici vypadá. Jsou líní dojít ke kontejnerům na tříděný odpod.ono to jde třídit ale musí se chtít. A o ukradený popelnici jen to že někteří nemají opravdu charakter a žádný zábrany

    OdpovědětVymazat