čtvrtek 7. prosince 2017

Božice blízko Šampiona Salonu vín ČR 2018!

Tak blízko Šampionu Salonu vín - nejvyšší a největší soutěže vín v České republice - Božice v posledních letech ještě nebyly!
Šampionem pro rok 2018 se totiž stal Ryzlink vlašský z Nového vinařství z Drnholcehttp://www.vinarskecentrum.cz/aktuality/ryzlink-vlassky-2016-pozdni-sber-z-noveho-vinarstvi-je-nejlepsim-vinem-ceske-republiky-pro-rok-2018-542/.
A Drnholec je od Božic vzdálen pouhých 19 km. Nicméně je tu ještě i jiná blízkost - návštěvníci letošních Božických otevřených sklepů si jistě pamatují, že zde bylo právě i Nové vinařství se svými výbornými vzorky. V každém případě velká gratulace do Drnholce, úspěch je to velký.

                                                                                                                 Ladislav Nevrkla ml.

P.S. Všichni víme, že v Novém vinařství pracuje dlouhá léta známý a výborný božický vinař Roman Himal. Takže gratulace putuje i za Romanem. A božičtí vinaři jsou jistě patřičně hrdí na svého kolegu a upřímné blahopřání mu posílají též. Božičtí "Kopečkáři" začínají pomalu ale jistě dobývat svět, stávají se známějšími i v širším okolí a šíří slávu božického vinařství i za hranicemi Božic.
                                           (lan)

Roman druhý zleva v bílé košili ...


1 komentář: