neděle 17. prosince 2017

Krádež za adventní noci

Baťášovo nebylo osvětleno včera,
nebude ani dnes... neznámý chmaták
totiž ukradl nasvětlovací lampu
Když jsme včera šli na Božické jesličky, divila se manželka, proč nemají Baťášovi nasvětlený svůj dům. A protože Petra byla dneska jednou z účinkujících členek komorního pěveckého sboru De Melodica a Milan s dětmi byli mezi diváky, optal jsem se jich po skončení koncertu přímo. Proč tedy včera nebyli osvětleni?


Důvod je prostý a pro Božice posledních dnů typický: sprostá krádež. Stalo se tak z pátku na sobotu mezi 21 až 23 hodinou. Případ převzala policie a intenzivně pátrá po zloději či zlodějích. Nasvětlovací lampa asi skončila u překupníka, dětem majitelů a nám ostatním, kteří jsme se na to rádi podívali zůstaly jen oči pro pláč...

Případ tak znovu otvírá problematiku pohybu policejních jednotek v naší obci. Chytat řidiče, kteří požili něco málo oblíbeného moku, ochtlík vínka ve sklípku či šnita v hospodě, a zastavovat je na oblíbených místech, třeba u kláštera, je zoufale málo. Zvýšená kriminalita v naší obci volá po zvýšené pohotovosti. Vložit by se do toho asi mělo i vedení obce a soustředěným tlakem na různá místa (nejen policejní) se domoci nápravy. Žijeme si tady jako v ráji, ale ohrožují nás různí nezvaní pekelníci, a s tím by se asi mělo něco dělat.

           (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat