sobota 30. prosince 2017

Co s odstavenými vozidly

Asi jste si všimli, že nám na severním okraji Božic přibyl další nezvaný host. Osobní vozidlo (snad firemní) se zlínskou registrační značkou se usadilo sice v prostoru, který nám taky zrovna žádnou velkou radost svou "úpravností" nedělá (objekt bývalé stanice, dnes ve vlastnictví Agropodniku Mašovice, rezavotina, kam se podíváš, po většinu roku zarostlé šábím a vysokou trávou), ale přeci jenom ...


Místo, které relativně nikoho nezajímá, bývá po většinu roku volné, ale trvale zaparkované auto už pozornost přeci jen budí. Buď tedy firmě z nějakého důvodu nechybí, nebo už jí napatří a z nějakého důvodu našlo svoje dočasné útočiště v Božicích.
Po osobním automobilu dlouhodobě "zapíchnutém" u Trávníčkova plotu v blízkosti kulturáku nám tak na jiném konci Božic přibývá další nezvaný host, s nímž si nikdo neví rady. Ani obec, ani policie, ani stát .... prostě nikdo. Vozidlo nelze nikam odtáhnout, nelze je pokutovat, snad je lze rozebírat, jak se na mnoha jiných místech i děje ... Tolik zákonů, vyhlášek, nařízení máme a přece se najdou věci, které jsou nepostižitelné ... Kdo poradí, co s tím? Který poslanec slovutného parlamentu se pokusí najít řešení?

                                              (lan)


17 komentářů:

  1. Auto je pana Maruštíka vedle kina. Stává mu tam autobus a tak si pro něj nejspíš jezdí autem.

    OdpovědětVymazat
  2. Jde o řidiče autobusu, jež zde každý večer nechává stát autobus výměnou za jeho osobní vozidlo a ráno opačným způsobem auto za autobus.

    OdpovědětVymazat
  3. Vozidlo patří jednomu Božickému občanovi který tam parkuje s autobusem,myslím že bydli pod kinem...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak je to vyřešeno....:-) Asi mám smůlu, že tudy projíždím vždycky, když tam zmíněné auto stojí a měl jsem pocit, že stále na stejném místě.

    OdpovědětVymazat
  5. Napis na dverich neni firemni,je to prace syna Vojtecha,co znamena nevim.Presto dekuji za pravidelnou kontrolu vozidla,ktere ma platnou STK i povinne ruceni.Marustik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem to vzal zpět a snad se nikdo nepustí do rozebírání :-)! To by mě teda dojalo.

      Vymazat
    2. No a pan Maruštík aspoň ví, jak jsme tady všímaví.... (nejen já....)

      Vymazat
  6. Mělo by se řešit auto u obecního domu ta felda....ta tam uplně kvete...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě ta nám všem pije krev i s tou bezmocí kohokoliv ji odstranit! Takže souhlasím: mělo by se to řešit, mělo by se na to tlačit, přes poslance kraje i parlamentu. Od toho snad jsou ve funkcích, aby se snažili o naše blaho. Nejen to svoje ..... .-)

      Vymazat
  7. sundejte z ní spz a muže se auto nechat odtahnout legálně,jinak nic jiného nevymyslíte

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a ten, kdo sundá tu SPZ se ničeho nedopustí? Ono to nebude tak jednoduché ...., jinak by tady auto už tři roky nestálo na veřejném prostranství.

      Vymazat
  8. Copak se nedá dohledat majitel,když má to vozidlo SPZ ??

    OdpovědětVymazat
  9. On neexistuje zákaz parkování na volném prostranství a zeleni?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mě také zajímalo..tady řešíte jedno auto,ale že tady někdo parkuje a zaplňuje jednu ulici svými auty,které má na další prodej,to se nikdo nezmíní.

      Vymazat
  10. I já si myslím,že stačí dle SPZ ve spolupráci s PČR najít majitele auta. ....přestavitelé obce jistě ví,zda je na území Božic platná vyhláška o"záboru a užívání veřejného prostranství". A poté už to jen jede.....MUSÍ SE CHTÍT.....

    OdpovědětVymazat
  11. Není to tak jednoduché, jak si mnoho zde diskutujících myslí. Majitelka tohoto konkrétního vozu je ve výkonu trestu a tak komunikace ohledně odstranění vozidla je zdlouhavější. Ale vypadá to, že v brzké době bude vozidlo z veřejného prostranství odstraněno. Jiří Čada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zmiňoval jsem se o Felicii u OÚ, aby nedošlo k omylu :-) JČ

      Vymazat