sobota 9. prosince 2017

Náš nový autobusový dopravce nastupuje. Co my na to?

Již zítra se na našich autobusových zastávkách objeví nový autobusový dopravce, a to společnost ČSAD Hodonín a.s., která na naše linky vyhrála výběrové řízení. Můžeme nad tím kroutit hlavou, ale to je tak všechno, co můžeme.


Naše dosavadní dopravní obsluha - Znojemská dopravní společnost PSOTA a její dceřiná společnost Břežanská dopravní společnost - se podívají na jiné linky. Maně jsem si vzpomněl na zakladatele Břežanské Josefa Rebendu, který již před několika lety viděl, že se nad malými dopravci smráká a hodlal naši společnost spojit s Bítešskou dopravní společností, která užívala podobnou zkratku BDS.
Tenkrát byli v Božicích, Čejkovicích, Pravicích a Boroticích všichni chytří a prodej zamítli. Vypořádání tedy bylo provedeno pouze s Břežany a Mackovicemi, které z Břežanské dopravní společnosti vystoupily samy.
Co bude dneska s Břežanskou dopravní společnosti, to by možná občany taky zajímalo? Byly doby, kdy jsme  se zajímaly a zvaly jednatele společnosti p. Rebendu na zasedání božického zastupitelstva. Dneska máme dva zástupce z řad zastupitelů v dozorčí radě BDS, tak by nás třeba mohli informovat, v jaké kondici se Břežanská nachází. Nebo nás už nezajímá vůbec nic?

          (lan)







3 komentáře:

  1. Je tomu tak jak píšete. Smutné je, že na výběrovém řízení nerozhoduje sídlo firmy, ale cena a dopravci se pak stěhují přes půl kraje. ale to už tak prostě je. Nezbývá mi tedy, než jménem společnosti Psota poděkovat našim cestujícím a popřát, aby se vám dobře jezdilo s novým dopravcem.
    Za ZDS Psota Ivan Hudec, dispečer osobní dopravy.

    OdpovědětVymazat
  2. A kde bude jezdit Břežanská?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polovina řidičů přeskočila od Břežanské k novému dopravci,tak zase taková změna to nebude.:-)Nám je vlastně jedno,kdo jezdí,hlavně když jsou autobusy čisté,kvalitní a řidiči ochotní a v dobré náladě.:-)

      Vymazat