pátek 22. února 2019

V Božicích jsme potmě. Co dělá obec?

Vlastně jsou problémy s obecním osvětlením od začátku roku 2019 na denním pořádku. Dosud to nebylo tak závažné, ale aktuálně už dva dny nesvítí celá část obce napájená z transformátoru u mateřské školy v Božicích. A obecní úřad své občany o ničem neinformuje.


"Napiš, co budou dělat, až si třeba zlomím nohu?", říkají občané. No, s naší radnicí nic moc nehne, jak jsme se přesvědčili v zimě, kdy došlo k úrazu na špatně vybudovaném chodníku u turistického altánu (vybudovaném za tři čtvrtě mega před rokem 2010!!!).
"Já mám baterku a reflexní pásku!", říká jiný božický občan. To je taky řešení. Jestli důstojné, to nechť posoudí kompetentní.
Všichni se však ptáme, proč jsou s veřejným osvětlením v Božicích už dva měsíce tak vážné problémy a nikdo je neřeší?

             (lan)

13 komentářů:

  1. No vidíte. Ani to nevím. Asi to bude tím , že jsem v práci. A když prijdu domů tak mě ani svetla, ani rozhlas nezajímají.
    A o nesmyslnosti zákona o údržbě chodníků. To raději nebudu psát. Vždycky se rozčílím.
    Když je zima tak to asi venku klouže, a tím musí každý počítat. A když spadnu tak jsem holt nešika. Jenže každej sedí doma a v době náledí zrovna všichni musí ven.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastný to člověk, kterého nic z toho, co v obci nefunguje, nezajímá... A už vůbec nikoho nenutím, aby se nad těmito řádky rozčiloval, nemusí je prostě číst.

      Vymazat
    2. Kdo spadne, je nešika, souhlas. Ale problém toho místa není, že by to nikdo neodklízel, ale ta svažitost, je to tam prostě špatně řešené. A nespadl tam jen jeden nešika, ale víc a to už za zamyšlení stojí, nemyslíte? A ohledně těch světel - není problém, že nesvítí, porucha se stane, tomu nelze zabránit, ale že nikde není žádné info - proč, kdy se očekává oprava atd.

      Vymazat
    3. Jo to beru. Řešení je to tam špatně.
      Co se týká světel. Nevím proč by se každá maličkost měla hlásit a vyvěšovat. Bohužel když se o to starsl Seďa s Hudcem, tak se to opravovalo rychle. Bohužel pan Seďa je nemocný a Pan Hudec už má práci jinde. A když objednáte firmu tak to není hned. Dávno neplatí náš zákazník náš pán. Velikost zakázky rozhoduje.

      Vymazat
    4. Jak chcete jako laik ohlásí lidem proč nesvítí. Pozor nejdou světla, je to rozbitý. To je divný.

      Vymazat
    5. Nic komplikovaného, podle mě stačí úplně jednoduše třeba mít na stránkách obce nebo na facebooku něco jako "informační vývěsku", kam se takové aktuality napíšou (stručně, jednou větou). A když se stane něco takového, tak tam bude něco jako "Vyskytla se porucha ta a ta, řeší se to". Člověk tam pak koukne, řekne si "aha, dobrý, řeší se to" a bude klid.

      Vymazat
  2. Důležité je, že se svítí u borotických sklepů ne? ;) a po dědině člověk chodí i se psem s baterkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas...

      Vymazat
    2. Ano moje řeč, říkám to už dlouho, to už je do nebe volající.

      Vymazat
  3. Už po vánocích jsem urgovala osvětlení u místa pro přecházení pod Donatem. Bylo mi obci sděleno, že se objedná oprava. Je skoro konec února a nic se neděje Tma stále je, světlo žádné. Pk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se zvednete od počítače a půjdete se podívat ven, tak zjistíte že světlo svítí.

      Vymazat
  4. Světlo je ve dne. V noci má být tma. :-)

    OdpovědětVymazat