pondělí 18. února 2019

V božických (nejen) školních jídelnách s moderními prvky

Foto z akce F. Střecha, znoj-tyden
Zástupci školních jídelen z Božic byli mezi stovkou účastníků kurzu Nové trendy v moderním vaření roku 2019, který se konal ve školní jídelně ZŠ Znojmo, Pražská. Pod rukama kuchařských mistrů Hermana Salzera a jeho čtyř kolegů zde vznikala jídla, která lahodila oku i jazyku.


Protože na ZŠ Pražská máme své božické zástupce, zeptáme se jich, jak jim chutnají třeba pohankové klopsy s masem a restovaná  kořenová zelenina, krůtí ragú s hlívou ústřičnou, bramborovými haluškami a zelím nebo třeba dýňové lívance s Pepitkami z cizrny a kukuřice s tvarohem a ovocnou mozaikou.
Účastníci kurzů mohli připravená jídla ochutnat a dostali i recepty. Tak snad se aspoň nějaký představí i v božických školních jídelnách.

                             (lan)

1 komentář:

  1. Ha, ha, ha, tomu sám nevěřím, že by nějaké změna nastala. A kterépak kuchařka se toho zúčastnila????

    OdpovědětVymazat