úterý 28. dubna 2020

Nezapomněla rada obce na svůj slib?

Píše se rok 2013 a v týdeníku 5plus2 Znojemsko vychází článek redaktorky Zuzany Klementové Božice: Označte místní části. Její reportáž zachycuje trable místních občanů s doručováním zásilek i třeba to, že občanům žijícím v bývalé místní části (a do roku 1951 samostatné obci) České Křídlovice vadí, že se návštěvník Božic nikde nedozví o její existenci.


V závěru reportáže ostatně slibuje nápravu i starosta obce Karel Hala. "Vyznačit místní části je určitě dobrý nápad. Uvažovalo se o tom už dávno, chtěli bychom také pořídit značení ulic. Tímto podnětem se bude zabývat rada," sdělil starosta Božic Karel Hala.

V době korovinarové by se určitě našel čas na malou obecní anketu, kterou by rada obce Božice oslovila božické občany. Vyznačit cedulkami pětici místních částí je to nejmenší, na tom už se možná i pracuje. Daleko zajímavější by byla anketa týkající se pojmenování božických ulic. A pro nudící se božické školáky, středoškoláky a vysokoškoláky, ale i svěží seniory by to jistě byla vítaná aktivita, která by měla i svůj smysl, protože by na dlouhá léta vtiskla Božicím osobitý ráz. Tak chutě do toho, páni radní, občané Božic jsou připravení a těší se.

                        (lan)

8 komentářů:

  1. Pojmenovat ulice... přesně to mě napadlo, když na obecním fb byla nově vyasfaltovaná ulice označena Za školou.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto korektní by bylo, aby se svými návrhy přicházeli především ti, kteří v té ulici bydlí. Obec by měla vymezit, odkud kam která ulici vede nebo stanovit okruh, ve kterém se kratší ulice nacházejí. Příkladem je třeba oblast zvaná řadou tam bydlících občanů Na Strahově. Jestli si to většina bude přát, není nic snazšího než zástavbu nad DPS pojmenovat ulice Na Strahově. My ostatní si zvykneme rychle. Naopak ulice od školy k nádraží by se mohla jmenovat ulice U Donáta nebo ulice Hrádecká, podobně jako ulice od kostela k Žilíkovým (k vodárně) ulice Borotická, Lechovická či Znojemská a ulice od kruháku k Pikartovým (dříve Hatašovo) ulice Brněnská, Mackovická nebo Čejkovická. :-) To jsem si jen tak pustil fantazii na špacír. Tak si ji pusťte taky a božičtí radní i zastupitelé vaši iniciativu a aktivitu jistě rádi po zásluze odmění :-). (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Jen to ne. Ještě ulice. Ach jo. Všichni vymýšlejí, ale aby někdo vzal koště a zametl si chodník to ne. Však to je obecní. Ale já tam žiju. Tak hlavně, že budu bydlet na Brněnské a pod oknem mám kupu hnoje.

    OdpovědětVymazat
  4. Na FB obce Božice je oznámení: Při výkopových pracích došlo k porušení vodovodu, v Č. Křídlovicích neteče pitná voda. Vodárenská a. s. pracuje na odstranění poruchy.

    OdpovědětVymazat
  5. Vodárenská a.s. oznamuje, že ve čtvrtek 30.4.2020 v době od 8.00 hod. do 16.00 hod. bude z důvodu plánovaných prací na rekonstrukci vodovodní sítě zastavena dodávka pitné vody v částech České Křídlovice, Zámlýní a Posádka.

    OdpovědětVymazat
  6. Změna provozní doby sběrného dvora v Božicích platná od 1.5.2020:
    středa 14.00 hod. - 16.30 hod.
    sobota 9.00 hod. - 11.30 hod.

    OdpovědětVymazat