sobota 4. dubna 2020

Výroba nanovložek v Šanově

Do této kapsičkové roušky se vloží
nanovlákenný filtr z  šanovské
firmy Obrokov s.r.o.
V Televizních novinách na televizi Nova byla dnes večer odvysílána reportáž o výrobě filtračních nanovlákenných kapsičkových vložek v Česku. Velkým výrobcem se stává firma Obrokov s.r.o. Dušana Zvěřiny z Šanova u Znojma.


Nanovložky se vkládají jak do tím pádem daleko funkčnějších ústenek, tak do respirátorů. Společná výroba několika firem v Česku  za výrazně nižších nákladů by tak měla velmi brzy vytlačit drahé čínské dodávky. Samotný Dušan Zvěřina v reportáži říká, že je třeba přestat nosit ty současné látkové, které jsou málo účinné. O papírových z Číny ani raději nemluvil.... Tak se nechme překvapit.

                                                    (lan)


4 komentáře:

  1. Taky tam říkali, že si teď na webu může koupit kdokoliv, prosím můžu dostat informaci, kde bych si mohla tyto filtry zakoupit ? Za dobrou cenu jak říkali a bez toho že bychom naletěli podvodníkům ?? Moc děkuji za informace.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, vážení, pamatuji si z TV vysílání, že je možno tyto roušky s nanovložkou v Obrokově u pana Zvěřiny zakoupit. Leč tuto možnost jsem na netu neobjevil. Rád bych si takové roušky pro sebe a svou rodinu pořídil. Poradíte? S pozdravem Jan Poláček, e-mail: polacek@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  3. tady... https://www.rouskylidem.cz/

    OdpovědětVymazat