středa 2. října 2013

Fotohádanka: Po stopách zapomenutých božických památek

V několika následujících fotohádankách bych vám rád představil několik božických a křídlovických památek, která vám možná až tak známé nebudou. Fotografie jsem pořídil na podzim před pěti lety a od té doby se možná leccos změnilo.
V případě této zděné poklony - kapličky v poli - to tenkrát bylo ku prospěchu památky. Většina starších občanů ji mohla znát jako značně omšelou a tak tak odolávající nástrahám počasí i zemědělců. Naštěstí přečkala všeobecnou nepřízeň a někdy na přelomu století nebo možná ještě nějaký rok k tomu, byla opravena do této podoby. Takže se ptám: kdepak můžeme spatřit tuto kapličku v poli?

            Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. Asi by to mohlo být v poli za hřbitovem směrem k Boroticím (k posádce). Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Asi by to mohlo být správně. Ještě bych k tomu doplnil, že tuto polní kapličku opravili Klíčovi. Zařadila se tak mezi naše památky, o něž někdo konkrétní pečuje, a to já považuji za to nejcennější. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Letos ke každoročnímu nátěru nedošlo. I když by si to sv. Isidor za letošní výnosy zasloužil. Z jara se dočká nové zářivě bílé a vyměněn bude i vybledlý obrázek patrona zemědělců. Zdá se mi ale že se kaplička začíná naklánět směrem k rakousku ??!! :-( Marek Klíč

    OdpovědětVymazat