pondělí 7. října 2013

Hasiči: Božice O pohár starosty obce Hrádek

V sobotu dne 21.09.2013 se konala v obci Hrádek soutěž v požárním útoku „O pohár starosty obce Hrádek“. Mezi účastníky byli i hasiči SDH Božice.

Na slavnostním nástupu družstev, kterého se zúčastnil starosta obce p. Kubic a zástupci družebního DHZ Kvašov ze Slovenska, proběhlo přivítání hostů a ostatních pozvaných SDH okresu Znojmo. Účastníci byli seznámeni s pravidly soutěže a poté byla zahájena soutěž v požárním útoku. Soutěžilo celkem 11 družstev, z toho 5 družstev mužů, 3 družstva žen a 3 družstva mužů nad 35 let (seniorů).
Soutěž skončila v tomto pořadí:
Ženy: 1. místo Loděnice., 2. místo Božice, 3. místo Kvašov.
Muži: 1. místo Loděnice, 2. místo Kvašov, 3. místo Hrádek, 4. místo Strachotice, 5. místo Božice.
Muži nad 35 let: 1. místo Kvašov, 2. místo Slup, 3. místo Hrádek.
 Soutěž proběhla ve skvělé náladě, počasí nám přálo, všichni byli spokojení a všem, kteří ve své kategorii zvítězili, gratulujeme.
Po vyhlášení výsledků soutěže nastala volná zábava až do pozdního večera. Touto cestou bychom chtěli poděkovat OÚ Hrádek, TJ Sokol Hrádek a  hasičům SDH Hrádek a také lidem, kteří se na této akci podíleli a všem sponzorům.
Já děkuji zase děkuji referentovi OÚ Hrádek Ing. Jiřímu Sýkorovi, DiS. za poskytnutí těchto informací.
                                                                       Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. K požáru kůlny s eternitovou střechou na dvoře rodinného domu v Hrádku vyjížděli ve středu kolem tři čtvrtě na deset večer profesionální hasiči ze Znojma, Hrušovan nad Jevišovkou. Pomáhali jim dobrovolní hasiči z Božic a Slupi. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. K požáru komína řadového rodinného domku vyjížděly v sobotu 12.10.2013 před půl pátou odpoledne jednotky profesionálních hasičů z Hrušovan nad Jevišovkou a dobrovolní hasiči z Božic. Na střechu zamířili vysokotlaký proud, aby zabránili dalšímu šíření. Požár lokalizovali krátce po páté hodině odpolední. (lan)

    OdpovědětVymazat