pátek 18. října 2013

Jsou mladí zhulení? Diskutujte!

Na facebooku jsem našel zajímavý názor (viz https://www.facebook.com/pages/Mackovice/103576848853). Jirka Kubíček z Mackovic v něm polemizuje s názorem pana Vladimíra Juračky z Břežan, který se nelichotivě vyjádřil o mackovických Kohoutech.
A jelikož se oba vyjadřují k problému, vůči němuž není imunní ani obec Božice - a vlastně kterákoliv obec a město v Česku - asi by stálo za to se jím začít přeci jenom zabývat. Nějaká mentorská osvěta nepomáhá a na jiné formy nějak nemáme. Starší generace, která s tímto fenoménem nepřišla do styku mu vůbec nerozumí, střední generace dělá, že se jí to netýká a mladá generace ho zlehčuje. Přitom všichni víme, že jedno takové "doupě" máme přímo v naší obci. Tak co s tím?
Ještě jsem vám dlužen, s jakým názorem pan Juračka vystoupil nedávno v Rovnosti. "Třeba ve vedlejší vesnici byl fotbalový tým. Rozpadl se a znovu založil. Teď má zase problémy, protože mladí jsou zhulení a třeba nepřijdou na zápas," tvrdí muž. Čtěte více na: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/volby-mladi-radeji-huli-tvrdi-obyatele-brezan-20131002.html
Na to mu Jirka Kubíček odpovídá na facebooku: "Pan Vladimír Juračka z Břežan o našem oddílu napsal nepochopitelnou zmínku ve znojemském deníku. Příští týden je uzávěrka čtvrtletníku Niva, pan Juračka se může těšit na náš miničláneček věnovaný pouze jemu :-)... Jirka. Tak si kupte Noviny Niva a přečtěte si Jirkovu odpověď.

                         Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Dobrý den, jsem velmi rád, že jste zde zmínil vyjádření pana Juračky z Břežan. Do Nivy sem se nakonec rozhodl nic nenapsat. Nikdo z Mackovic pana Juračky nezná, víme jen o něm, že je to neúspěšný kandidát na starostu obce Břežany. Pokud mu toto vyjádření o našem oddílu pomůže v příštím roce v komunálních volbách budeme jen rádi. Osobně si myslím, že v našem okolí nenajdete vesnici kde by se nehulilo...Jiří Kubíček

    OdpovědětVymazat