neděle 27. října 2013

Výsledky voleb v Česku: Já jsem spíše spokojen (akt.28.10.)

Takhle začíná povolební vyjednávání vítězů ...
Možná to zní divně a připojený snímek ještě divněji, ale patří to všechno k sobě a já jsem proto v tomto kontextu s výsledky voleb spíše spokojen. Odráží totiž celkovou atmosféru v naší zemi víc, než jsme ochotní si připustit.
Celkovou roztříštěnost - sedm volebních stran zastoupených v Poslanecké sněmovně(?) - to nás v Božicích nemůže vůbec překvapit! Podívejte se na výsledky posledních dvou komunálních voleb v naší obci!!! O tom, jestli to může být funkční, nebo to svádí k přeběhlictví. Nechť si udělá obrázek každý sám!
Prý nám hrozí "orbanizace" politického života! (Viktor Orbán= neomezený současný maďarský premiér.) Hrozí? Hrozí! Andrej Babiš má maďarskou cestu v krvi. Je podobným typem politika. Ale ptám se: Je to úplně špatně? Nechávám otevřené a přeberte si to, jak chcete.
Poznámka k tomu, jak volili voliči v obcích Nivy. Volit ČSSD je v pořádku (demokratická strana, která měla dostat šanci ukázat, co umí), volit KSČM je zbytečné (ztracené hlasy, protože s komunisty nechce nikdo jít do "holportu"), volit ANO 2011 Andreje Babiše je velká sázka do loterie (nebo snad někdo zná program tohoto hnutí a ví, jakou politiku bude provádět? Pracoval někdo v Babišově Agrofertu nebo v jeho novinách Mladé frontě Dnes či Lidových novinách)! Jak jsme tedy volili? Teď mluvte!
A poslední dvě sdělení: Andrej Babiš je člověkem moci - podobně jako prezident Miloš Zeman. Dva kohouti na jednom smetišti. Který z nich vyjde ze souboje jako vítěz? Jednoznačně Andrej Babiš! Miloš Zeman za půl roku svého prezidentování "ukázal, co umí". Není to nic moc pěkného. Bohužel. Teď dostává další příležitost ukázat, jestli je to státník a politik. Můj odhad zní: Bohuslav Sobotka v čele ČSSD končí, příštím premiérem se po Novém roce stane Andrej Babiš, nebo jdeme koncem května k předčasným volbám.
Andrej Babiš se stal přijatelným kandidátem nejen pro nespokojené občany, ale taky ve velké míře pro ty, kteří si svůj život zkomlikovali za minulého (komunistického) režimu. Sám to pocítil na vlastní kůži a ví proto, co to znamená. Proto mě vůbec, ale vůbec nepřekvapilo, že jej (v Babišových novinách "5plus2") těsně před volbami podpořil jeden z nejpopulárnějších českých politiků devadesátých let Vladimír Dlouhý. A taky mě zpětně nepřekvapuje Dlouhého kandidatura na prezidenta. Byl to takový test. Při příštích prezidentských volbách bude Vladimír Dlouhý kandidátem na prezidenta za Babišovo hnutí ANO 2011!
Připojuji dvě fotografie z předvolební kampaně roku 1996 z naší obce: pozval jsem tehdejšího lídra ODA na jižní Moravě Vladimíra Dlouhého k návštěvě Božic. Zastavil se, podebatoval s občany a pokračoval na mítink do Jaroslavic. Vladimír Dlouhý for Prezident 2018!
A zatímco já už viděl budoucí vývoj, on ten současný stojí taky zato. Je to zkrátka masakr po česko-moravsku!

           Ladislav Nevrkla

P.S. Hlavně pro ODS jsou výsledky voleb 2013 šancí na důkladnou očistu. Pokud v ní získají výrazný vliv politici jako je profesor Petr Fiala z Brna (9. místo v celkových preferencích), Miroslava Němcová (2. místo v celkových preferencích, víc než Hašek i Sobotka), Jiří Pospíšil (/bývalý ministr spravedlnosti, víc než 10 000 preferenčních hlasů) nebo Jan Zahradník (populární jihočeský hejtman), pak nemám o budoucnost ODS obavy. Ódéeska má svou budoucnost hlavně ve svých rukách!

Pane prezidente, vítáme vás! Prognóza pro rok 2018

P.P.S. Kde sbíral hlasy Babiš, kde Okamura a kde všichni ostatní? Prohlédněte si podrobné mapy - viz http://data.blog.ihned.cz.

3 komentáře:

  1. ...a to jsi tvrdil, že jsi nadstranický a politiku sem už, v takovém množství zatahovat nebudeš ...

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem nic takového netvrdil. Prostě píšu o tom, co mě napadne ... Teď třeba přidávám do jiného materiálu fotku křídlovické studánky v roce 2010. A před polednem jsem hledal materiály k výročí odkazu 28. října. No a dívám se na hodinky a pomalu si skládám "nádobíčko" a jdu na fotbal. Podpořit naše barvy v utkání proti Petrovicím :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. ... Proč zde není uveřejněný celý můj přeposlaný "komentář". Mělo by být uveřejněno vše, co je sem napsáno a ne jenom vytažena slova z kontextu. Tak sportu zdar a fotbalu zvlášť. Jen dobré fotky a hlavně dobrý výsledek. (me)

    OdpovědětVymazat