úterý 23. července 2013

Florbal: Božičtí Panteři hodnotili sezonu

Od letošního ukončení florbalové sezony žáků už sice uběhl měsíc, stále si však tato událost zaslouží čtenářskou pozornost. Již potřetí totiž byly předány trofeje pro nejužitečnější hráče našeho týmu.

Toto vyhlášení bylo tradičně spojeno se soutěží v nájezdech a exhibičním utkáním mezi žáky a týmem mužů. I letos se do hry přidali členové rodin dětí, a tak toto výjimečné utkání ještě zpestřili. Hrály se tři třetiny po dvaceti minutách. První polovina hry byla vyrovnaná. Postupně se však žáci přesnými přihrávkami a střelami dostali do velkého vedení, na které už nedokázal mužský tým odpovědět. Svým vítězstvím 10:7 žáci celkovou sérii, po jedné výhře mužů a loňské remíze, vyrovnali. Záznam části tohoto exhibičního utkání můžete zhlédnout zde http://pantherszaci.webnode.cz/videogalerie.
Na tomto odkaze je umístěno i video z dovednostní soutěže v nájezdech, jež byla rozdělena do dvou kategorií (1.-5. třída a 6.-9. třída). Jasnou vítězkou mladší kategorie se stala Tereza Holečková. O nejlepším ve starších rozhodl až rozstřel, v němž vybojoval medaili Radek Šob. Nejlepším brankařem v této dovednosti byl vyhlášen Petr Řihák.
Nejdůležitějším oceněním tohoto dne byly trofeje pro nejužitečnější hráče našeho týmu. Během celé sezony hodnotili trenéři přístup a výkon hráčů jak na trénincích, tak na soutěžních utkáních.
Těchto možností, kdy hráči mohli vše naučené porovnat s ostatními, byla celá řada. A je dobré si je na tomto místě připomenout. Po postupu z okrskového kola v poháru ČFbU pro 1.-5. třídy vybojovali naši nejmladší šesté místo v okrese. Na přelomu roku se náš tým také zúčastnil okresního Orion florbal CUPu, kde nasbíral cenné zkušenosti s florbalem na velkém hřišti. Mladí hráči přihlášení do vyšší kategorie pak zkušenosti proti starším. Pro páťáky bylo i letos týmem TJ Znojmo připraveno několik turnajů. Naši hráči se zúčastnili Valentýnského a Vánočního turnaje, kde získali šesté a čtvrté místo v konkurenci dvanácti týmů z celého okresu. I zde dostali mladší příležitost zahrát si proti starším. Na Valentýnském turnaji takto složený tým získal jedenácté místo. Pravidelnou soutěží byla Florbalová liga nadějí pod DDM Miroslav. Zde se naši starší a mladší žáci umístili na třetím a druhém místě.
Výkon na těchto utkáních a hlavně přístup ke každému tréninku rozhodly, že trofeje, které můžete vidět na fotografiích níže, získali tito hráči:
Nejužitečnější hráč kategorie „starší žáci“ - David Hájek
Nejužitečnější hráč kategorie „mladší žáci“ - Radek Horáček a Milan Jedlička
Nejužitečnější hráčka kategorie „žáci“ - Tereza Holečková
Nejužitečnější brankař kategorie „žáci“ - Petr Řihák
Speciální ocenění Talent kategorie „žáci“ - Bohdan Rapčan

Na trofeje pro tyto hráče nám letos přispěly Rodičovské sdružení a DDM Miroslav. Jim i všem, kteří tuto akci umožnili, patří velké poděkování!
Doufáme, že bylo toto florbalové odpoledne příjemné pro všechny přítomné diváky a hlavně pro naše florbalové žáky. Ti poslali svým starším kolegům jasnou zprávu do další sezony. A totiž, aby více trénovali :) Sportem by se měly děti bavit, a proto bude snad tato exhibiční tradice pokračovat i příštím rokem.
Nyní nás čeká Letní florbalové soustředění a přátelské utkání s TJ Znojmo. Poté nová sezona, která přinese opět několik změn, jež by měly být ku prospěchu našich florbalových nadějí.
Informace o dalších aktivitách týmu naleznete na našich stránkách http://pantherszaci.webnode.cz. V rubrice „fotogalerie“ pak fotografie v plném rozlišení nejen z exhibičního utkání. Video a fotografie z exhibičního utkání pořídili Tereza Juračková a Stanislav Horák.
                                                                                              Miroslav Fojtík


















Žádné komentáře:

Okomentovat