středa 24. července 2013

Svoz plastů každý týden a přibudou další kontejnery! (akt.)

Na webu obce se objevilo důležité sdělení: V letních měsících bude posílen svoz plastů (žluté kontejnery) v intervalu 1 x týdně, vždy v úterý. Navíc je dnes na http://www.bozice.cz/aktuality/navyseni-poctu-kontejneru-na-trideny-odpad/ publikována zajímavá informace.

Určitě toto opatření přivítá každý, kdo třídí odpad, a nejednou odcházel od přeplněných kontejnerů s nepořízenou. Je to důležitý krok k udržování pořádku a čistoty v naší obci.

                                                      Ladislav Nevrkla


7 komentářů:

  1. Konečně to někoho napadlo, ale chtělo by to více kontejnerů. Čím dál víc lidí třídí a není kam. Takže děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Už 5 let vozím pytle s plasty do místa pracoviště. Konečně snad budu mít kam dávat plasty i v Božicích. Přimlouvám se i za zvýšení počtu kontejnerů o jeden na každém stanovišti - minimálně u hřiště a u jednoty v Božicích - i když je to zase o penězích. Když jsou ale vydávány účelně a potřebně, tak jsem přesvědčen, že to nejsou vyhozené peníze. Stejně jako opatření, že se v sezoně bude vyvážet každý týden. Jde o naše životní prostředí a pak teprve o peníze. Ty obec vždycky někde "vyškrábe". (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. zajmalo proč třeba nedate kontejner na papír do českých křidlovic k obchodu proč,??

    OdpovědětVymazat
  4. to by snad mohl zajistit pan Solař nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  5. A co má ještě dělat pan Solař?Co kdyby ten kdo to "chce" došel na obecní uřad a řekl to tam?

    OdpovědětVymazat
  6. Jak je vidět, plasty už se nevyvážejí, 1x za týden. Jde to převážně vidět u kontejnerů:(. Opravdu by se to chtělo zamyslet nad vývozem, a všichni dobře víme, co se děje s odpadem tedy plasty a papírem, který leží u kontejnerů na zemi ( popř. když je to nacpané až pookraj kontejneru). Naloží se to na traktůrek jedním ze zaměstnanců obce a pak.... buď se to vyhodí do smíšeného odpadu nebo jednoduše to spálí. Takže lidi, co třídí ani neví, co se děje s vytřízeným odpadem:) Musí být uklizeno ne? Jen mě mrzí, že my co třídíme, si dáme tu námahu, aby jsme chránili přírodu. Takže lepší by bylo vyvážet častěji nebo pořídit o pár kontrjnerů víc, aby bylo uklizeno;)

    OdpovědětVymazat
  7. Plasty se opravdu pořád vyvážejí 1x týdně :-)

    OdpovědětVymazat