pondělí 22. července 2013

Stále se něco děje. I v Božicích

Třebaže jsme víkend strávili u syna v Uherském Brodě, neznamená to, že se život v Božicích zastavil. V Božicích se totiž stále něco děje.
Tak třeba "se ladí" sestava našeho fotbalového týmu, který se pokusí hrát důstojnou roli ve III. třídě sk. B, kam jsme byli zařazeni po sestupu z okresního přeboru. Prosakují první informace k hráčům, ale skutečným prvním prubířským kamenem bude sobotní přípravný zápas našeho TJ Sokol Božice proti dá se říct již tradičnímu soupeři TJ Tatranu Moravičany, v jehož barvách hraje náš bývalý hráč a kapitán Ing. Radek Pavlíček. Pokud se chcete podívat na fotografie z loňského a předloňského zápasu Moravičan v Božicích ( a nejen fotbalového klání) , otevřete si web na http://www.tatranmoravicany.cz/.
V sobotu dopoledne jsem se nestačil divit! V tom dobrém slova smyslu! Do kopce navážky a suti u sýpky se zakously zuby jakéhosi stroje a rozhrnuly ho do prostranství. Bohužel, už jsem slyšel, že kameny z hromady padaly až před Robinovu stodolu. To už si musí vyříkat dotčení. Já chválím terénní úpravu nevzhledné zarostlé hromady a vytvoření prostornější plochy pro parkování rozměrných vozidel, které do skladů jezdí..
Ve Znojemském týdnu jsem se dočetl, že byl dopaden pachatel jarního vloupání do božického domova důchodců. Píše se zde: "Přímo na dálnici dopadla zásahová jednotka policie osmatřicetiletého Slováka, který se vloupal nejméně do deseti kanceláří domovů důchodců a pečovatelských domů v pěti krajích. Na Znojemsku se dostali do domova seniorů v Božicích a ve Skalici. Lupič měl tři komplice ze Slovenska, jednoho muže a dvě ženy, kteří hlídali venku. Scénář loupeží byl vždy stejný: Pachatelé si předem vytipovali sociální zařízení a zjistili, kde jsou kamery nebo zabezpečovací zařízení, které pak vyřadili z provozu. "Jejich poznávacím znamením byl také rozsypaný pepř na parapetech oken, kterými se dostávali dovnitř. Zadržený muž byl obratným lezcem a problém pro něj nebyl ani vyšplhat se do patra po hromosvodu. Pod rouškou tmy se pak násilím dostal do kanceláře, kde hledal trezor. Ten vypáčil a odnesl z něj peníze," popsala jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová. V Božicích lupič nestačil nic ukrást, zřejmě byl vyrušen.
Muži, který je stíhaný vazebně, hrozí až osm let za mřížemi. O případu jsme též informovali na těchto stránkách.
Tak a to je z toho, co jsem zachytil, vše. Jestli víte ještě něco, doplňte do diskuze nebo napište na probozice@centrum.cz.

                                                                                   Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. Včera se po Božicích opět proháněla Česká televize. Zjistíme pro vás, proč! (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěl jsem dnes v podvečer zajet na kole na jedno místo za Božicemi, ale jelikož na něm nemám světlo, raději jsem nikam nejel. Policisti na Znojemsku totiž tento týden chytají neosvětlené cyklisty a hrozí jim pokutou až 2 000 Kč na místě. Na to nemám chuť a tak se dneska už nedozvíte žádnou novinku! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Další obcí, která zakázala podomní a pochůzkový prodej, je Jevišovka. Jedna z nejlépe upravených obcí mikroregionu Hrušovansko tak jde ostatním členským obcím příkladem. (lan).

    OdpovědětVymazat