pátek 12. července 2013

Jízda po Božicích? Jedině s navigací!

Dlouhodobý problém s málo efektivním orientačním systémem v Božicích asi nejlépe vyřeší navigace. Dnes již není problém koupit si mobil s navigací a když pojedete do Božic, určitě ji využijete. I my místní začínáme mít problémy s tím, abychom správně a srozumitelně poradili, kudy a kam se návštěvník dostane.
Sám mám nepřeberně zkušeností, ale dvě z tohoto týdne jsou docela ilustrativní. Nejdříve u nás zastavila záchranka a pan řidič se zeptal, kde bydlí paní Bačová. Přestože vlastně stál kousek od svého cíle, bylo třeba ho upozornit na možné úskalí. "Pojedete dolů z kopce, ale přibližně v polovině musíte odbočit doprava na místní neasfaltovou cestu, pojedete podél několika sklepů a na pravé straně za nimi stojí Bačova vila."
Ještě týž den u nás zastavili chlapi z nějaké firmy, že hledají "Zifčák, Božice 411". Zifčák a v Božicích! To nejrozšířenější jméno. Číslo nad 400 napovídalo, že to bude nějaká novější výstavba. Ale která? No,  nakonec to nebyl "Zifčák", ale Zifčáková a vše se podařilo. Příště bych ale všem, kteří do Božic něco vezou nebo někoho hledají doporučil doopravdy navigaci. nebo se dříve dočkáme aspoň důkladnějšího orientačního systému.
Tématu se věnuje i nejnovější číslo týdeníku "5 plus 2 dny Znojemsko" a příslib starosty obce Karla Haly se zdá nadějný. Tak uvidíme, co na to řeknou božičtí radní, v jejichž kompetenci tato agenda je.

               Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat