neděle 3. prosince 2017

Vánoční strom v Božicích rozsvícen

S velkým zájmem občanů, kvalitním doprovodným programem a zbrusu novým stromem bylo na první adventní připraveno slavnostní rozsvícení vánočního stromu.


Rád bych zpravodajství z letošního svátečního odpoledne sestavil i z vašich postřehů, názorů a dojmů, takže dnes to bude především fotogalerie ze všech fází dnešního odpoledne a podvečera. A těším se na vaše postřehy.
Poděkování patří: Obci Božice, základní škole, revírníku p. Plíškovi za cca 6metrový vánoční strom, Land-producktu za techniku, panu Seďovi za zajištění světla, Bohunce a božické mládeži za ozdobení stromu, hasičům za svařák, paní Švajkové a Čurdové za obsluhu baru a desítkám prodejců, jak z řad školních dětí, tak božického Domova nebo výrobců proslavených marmelád manželů Boudových ze Znojma, kteří k Božicím mají větší vztah, než si možná myslíte. A taky všem, kdo zajišťovali kulturní program (pohádka, vystoupení mažoretek a zpěv vánočních písní u stromu).

             (lan)



























































12 komentářů:

  1. Vsechno bylo moc krásný, stromecek byl super a to ne kvuli tomu ze jsem ho pomahal zdobut. Bylo to skvělé,deti byly taky parádní moc hezky a myslim ze kazdym rokem to bude lepsi. A hlavne super holky Bohunka Peta Kaja udelali krasne baňky. Kluci Mara Misa Romca Lubosek taky parada to zdobeni jen tak dal a v Bozicich busou kazdym rokem krasnejsi vanoce.jen jeste musime zaridit občerstvení a bude 😉 s Pozdraven Misa 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos už skoro bylo.... :-). Tak za rok.

      Vymazat
    2. My jsme se nadreli a dali jsme si zalezet pro nas to bylo moc hezke a pro deti urcite taky 😊

      Vymazat
  2. Skoro vše bylo super akorát ta špička na tom stromě moc neladila,kdyby tam byla stříbrná nebo zlatá tak by to vypadalo lepší,ale jinak dobře organizováno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem napsat něco podobného. Ta pouťová špička zkazila celkový dojem.Radnice by se měla plácnout přes kapsu a koupit kvalitní osvětlení.

      Vymazat
  3. Ozdobili jsme to tím,co jsme měli a ručně vyrobili. Dali jsme si s tím dost práce. To,že se tam ta barevná světla nehodí víme,ale holé jsme to také nechtěli nechat. Děkujeme za kladné ohlasy. A ty záporné? Ty nějak polkneme a určitě se s nimi naučíme žít :D Ono se totiž vždycky něco najde ;) Kája R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za ty ruční výrobky určitě uznání a za řetězy nemůžete, to je snad věc někoho jiného Jjj

      Vymazat
    2. Co si budeme vykládat, je to stále holé.

      Vymazat
    3. Treba na příští rok pujdete pomoct aby to hole nebylo 🤔😉 snad pristi rok budeme mit vic veci a stromek bude jeste hezčí a bude se jeste vic libit, jako se libil tento. Kritice žádná věc v dnešní svete neuteče a tem co se libil? Ti to nahlas řekli 🙂

      Vymazat
  4. Zapomněl někdo napsat,že se vypilo 70 litrů svařáku. Úplně všechno co bylo nachystané!Tak příště svařte rovnou hektolitr, my to vypijeme. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Všude okolo mají takové krásné osvětlení,jenom u nás je to taková májová kočka :-) A mládeži to dalo tolik práce, baňky jsou nádherné, holé to není,to pouťové osvětlení to ale kazí :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Sleduji tyto názory a nestačím se divit. Kdy si konečně uvědomíte, kolik dá taková akce práce,jak dlouho se připravuje, kolik to stojí času a úsilí, a když už tu pořád dokola omíláte ten strom, kolik je financí v osvětlení? A svařák by taky nestál pár korun, kdyby na tom chtěli hasiči vydělat. Pokud se Vám zdá osvětlení vánočního stromu pouťové, projděte se po Božicích a pokochejte se, jak vkusná světýlka mají někteří na domech. No a co? Každý má totiž ten vkus jiný, a tak to má být. Kdyby u nás stál strom osvětlený zcela bíle, bude na tomto blogu naprosto stejně rozhořčená diskuze na téma "proč je ten strom tak jednobarevný". Díky bohu, že alespoň někdo z lidí dokáže organizátory jakýchkoliv akcí pochválit, jinak by bylo s podivem, že by se tu vůbec něco i přes místní věčně nespokojené rejpaly dál organizovalo. Hana Koledová

    OdpovědětVymazat