sobota 26. června 2021

Byla z Božic vidět v sobotu odpoledne tromba?


Odpoledne a v podvečer se na sociálních sítích objevilo video Marka Venuty a dvě fotografie Sonči Urbánkové. Obojí mělo zachycovat trombu, která byla odpoledne k vidění na obloze.

Ty fotografie měly být pořízeny z Božic a tady je právě ten kámen úrazu. Konzultujeme to po síti a nějak se nemůže dobrat toho, odkud z Božic (ve směru západním) by to bylo focené? Hlavně, kde v Božicích máme takové pouliční lampy?

Takže jestli někdo máte nějaký názor, napište. Jinak nás tromby, větrné víry, tornáda a podobné "lahůdky" dočista zahltí a my budeme za každým rohem vidět přírodní katastrofu, tak jako se podařilo značnou část občanů "zmasakrovat" s šířením všelijakých mutací koronaviru.... Lidstvo se ocitlo na křižovatce a asi by bylo dobré vzít rozum do hrsti a nepodléhat kdejaké fámě a "zaručené" informaci.

                (lan)





7 komentářů:

  1. Včera jsem byl celé odpoledne venku a hned jak jsem se o tom dozvěděl, tak jsem sledoval oblohu ale nikde ani mráček ze kterého by ta trumpeta šla :) nejspíš fotomontáž

    OdpovědětVymazat
  2. Podle vysílání CNN Prima News objevil se skutečně včera odpoledne větrný vír - tromba (chobot) - ale nedotkl se naštěstí země a rozplynul se. Podle meteorologů se tromby objevují a nejsou nebezpečné....

    OdpovědětVymazat
  3. Tato tromba byla videt na Znojemsku u Tesetic.

    OdpovědětVymazat
  4. Lampa takzvaná Sadovka,výrobce Elektrosvit, v naší obci nikdy nikde v provozu veřejného osvětlení nebyla a není. Vím jen o jedné a tu mám ve sbírce. Pochází z Dyjakoviček.
    Hudec ml.

    OdpovědětVymazat
  5. Ale ještě si uvědomuji, tyto lampy sloužily v sousední obci Karlov. Jestli ovšem zde stále jsou to již nějak nestíhám mapovat. Ono se teď již několik let všechno strašně rychle mění. Dříve se lampy udržovali i padesát let, teď s nástupem LED je vše rychlejší.

    OdpovědětVymazat
  6. https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/teseticke-vydesil-vetrny-vir-tornado-to-nebylo-uklidnuje-autor-videa-20210626.html

    OdpovědětVymazat
  7. Fotomontáž to nebude, my toto videli při přejezdu na kole do Velkého Karlova.

    OdpovědětVymazat