čtvrtek 17. června 2021

Inspirativní aktivity v našem okolí

 

Nový Pump park pro bikery v
Mašovicích

Koronavirová pandemie se výrazně podepsala na útlumu společenského a sportovního života. Přesto najdeme plno příkladů hodných následování. V Božicích máme těchto dobrovolných (neplacených) aktivit několik. Jednu představují božičtí fotbalisté, druhou božičtí hasiči. A trvale aktivní je i Spolek Jiráskova domu v božické Kolonii. Zapomenout nelze ani na vinaře a rybáře. O všech je nejen slyšet, ale jsou i vidět.


V našem okolí existuje též řada inspirativních aktivit. Nejvíc mě momentálně oslovila ta, o níž se dneska píše ve Znojemském deníku. Reportáž má název Adrenalin si vypumpují na nové dráze v Mašovicích. A reportáž pokračuje: Zacvaknout přilbu, utáhnout chrániče a držet balanc. První bikeři si už užívají hrby, klopené zatáčky, skoky i jízdu po kolmé stěně v novém Pump parku. Vyrostl v Mašovicích na Znojemsku. „Mladí tu jezdili po kopečkách, tak jsme jim postavili dráhu vedle hřiště,“ komentoval starosta obce Libor Jurka novou adrenalinovou zábavu pro cyklisty. Dva uzavřené okruhy asfaltových vln vyrostly na konci obce, ve směru na Podmolí, za zhruba jeden a půl milionu korun. S většinou nákladů pomohla místním dotace. 

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/adrenalin-si-vypumpuji-na-nove-draze-v-masovicich-jinde-je-planuji-20210617.html?fbclid=IwAR1tiBPNW59OgjEZWfUDWJSzFZbXYd5ZaG81VqjANEuA4nf3tLPf6LXldi4


Žádné komentáře:

Okomentovat