sobota 19. června 2021

Sobota ve valtrovické pískovně

V sobotu ve valtrovické pískovně
...

 Trošku zmatku vnáší do myslí našich občanů navážky suti do sousední bývalé pískovny u Sídliště Formóza u Valtrovic. Tam však jezdí jiná firma s otevřenými korbami. Co je bohužel vážnější, je fakt, že i tyto nadměrné náklady jezdí přes obec Božice a silnice II/397 i občané Božic pláčou....

Zvonila na mě v sobotu starší paní z Božic celá zděšená z toho, jak její pozornost upoutal nepříjemný rachot!!! Jak když jede nějaká stará vojenská technika. Nakoukla a hned viděla projíždějící vozidlo s nákladem na korbě, které hluk působilo.
Nevím, jak bude v naší obci monitorován průjezd vozidel s nadměrným nákladem, ale něco se asi bude muset najít, aby se posléze dalo doložit, jak naše občany zatěžuje hluk, prach i množství vozidel.
Taky jednání naší obce s krajem budou dále pokračovat, tak se jistě bude hledat způsob, jak se s touto "civilizační chorobou" vypořádat. Pro nás je důležité, že se začalo konat, a to na všech frontách a že naše božické zastupitelstvo je v tomto postupu jednotné jako jeden muž a jedna žena a že všichni přítomní zastupitelé a zastupitelky podpořili nesouhlasné stanovisko k záměru "Rekultivace pískovny Božice" podané v rámci zahájeného zjišťovacího řízení podle § 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. Taky nesouhlasné stanovisko jednoho občana Božic bydlícího v lokalitě U nádraží má svou velkou váhu a je součástí Souhrnného vypořádání připomínek k ZZˇˇR Rekultivace pískovny Božice.

P.S. Nemluvě o bezprostřední blízkosti hnízdiště, tokaniště a zimoviště dropa velkého na Dropím poli:
Zleva: Formóza - valtrovická pískovna - božická pískovna






Žádné komentáře:

Okomentovat