sobota 5. června 2021

Z okrskového kola hasičů v Boroticích

Vysoké ocenění převzal Michal 
Dřevojan (uprostřed) za  záchranu
lidského života

I spolkový život se pomalu ale jistě vrací do normálních kolejí. Svou sportovní činnost obnovují také hasiči. V Boroticích proběhlo v sobotu 5. června okrskové kolo v požárním sportu okrsku č. 19.


Před vlastním zahájením soutěže uctili přítomní minutou ticha památku bývalého starosty obce a člena SDH Borotice Zdeňka Boboka. Ocenění Hasičského záchranného sboru JMK převzal posléze z rukou ředitele územního odboru Znojmo plk. Mgr. Radka Chromého velitel SDH Borotice Michal Dřevojan za záchranu lidského života v červnu roku 2019.

Vlastní soutěž byla letos redukována na dva požární útoky, v nichž si nejlépe vedli hasiči SDH Božice, před Pravicemi a Šanovem. Diplom rovněž obdrželo družstvo žen SDH Borotice. O zajímavé a napínavé momenty nebyla v průběhu soutěže žádná nouze, což dokumentují i připojené fotografie. Při respektování a dodržování protiepidemických opatření se na borotickém hřišti sešlo i poměrně dost diváků, kteří se nejen dobře bavili, ale též fandili a využili i kvalitního občerstvení.

Celou akci zajišťovala trojice pořadatelů v čele s Jaroslavem Ďedourkem, starostou okrsku č. 19, Františkem Opletalem, starostou obce a SDH Borotice, a Martinem Kresanem, velitelem okrsku č. 19. Do okresního kola bude přihlášeno družstvo SDH Pravice. Okresní kolo se koná v sobotu 26. června ve Chvalovicích.

 

                                                                                    Text a foto: Ladislav Nevrkla

 

 Na fotografiích vidíte mj.:

Pořádající SDH Borotice

Velitel SDH Borotice Michal Dřevojan přebírá ocenění HZS JMK za záchranu lidského života z rukou plk. Radka Chromého

Oceněný zachránce Michal Dřevojan (uprostřed) ve společnosti starosty Borotic a SDH Borotice Františka Opletala (vlevo) a ředitele ÚZO HZS JMK plk. Mgr. Radka Chromého

Oslavná koupel pro oceněného zachránce Michala Dřevojana

Celkové pořadí

 Momentky ze závodů - požárních útoků. 

















Žádné komentáře:

Okomentovat