neděle 1. května 2016

Fotbal: Nadějné vedení jsme v Hostěradicích neudrželi (dopl.+foto). Akt.1.5.

Lopík st. v akci
Pro někoho možná překvapivě jsme šli do šaten s dvoubrankovým vedením. Po gólech Lopíka v 19´ a  Karla v 26´ jsme docela zaslouženě vedli 0:2. Ve druhé půlce jsme nadějný výsledek neudrželi a podlehli jsme velkému tlaku domácích. Dělba bodů je zasloužená a více než stovka diváků se má aspoň o čem bavit.
Hostěradice - Božice 2:2 (0:2. Naše branky Pavel Ležák a Karel Vávra.


Moc a moc musíme tentokrát děkovat Vojtovi v brance, neboť nejméně dvěma suprovými zákroky zabránil jistým gólům.
Více k zápasu asi až zítra, teď se půjdu podívat, jak hoří připravená ohňová vatra a jak nás zaujme ohňová show.

Jak jsem napsal, tak činím. Do Hostěradic jsem dorazil z rodinné oslavy se vstupem obou mužstev na hřiště.
Naše sestava: Vojta Bačo - David Švejdík, Roman Šob, Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Petr Procházka, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Miroslav Gabrhel - Vojtěch Maruštík, Pavel Ležák. Střídali: Patrik Ležák, Radek Šob, Bronislav Horáček. Trenér: Bronislav Juřica, vedoucí mužstva: Milan Šperka. Fanoušků Božic: několik aut.

Očekávaný nástup domácích jsme ustáli,ani jejich dva rohy neznamenali žádné nebezpečí. Ani my jsme nezaháleli, už ve 3´potáhl míč po čáře Honza, přihrál Lopíkovi, ale jeho muška byla vychýlená a levačkou poslal míč vysoko nad. "Miro, neboj se toho!, Romane, mluvte spolu!", takové pokřiky bylo možno tou dobou zaslechnout mezi našimi hráči. S přehledem odebral míč útočícímu hráči před půlkou Roman a útok rozvíjel v 9´ Kája. Po faulu na Prochyho kopal naši první standardku Jura.
První varování pro naši stoperskou dvojici přišlo už v 10´. Tentokrát to domácí nevyužili a pálili vysoko nad. ostatně tak činili - naštěstí pro nás - téměř celý zápas. Další náš nadějný útok rozvíjeli v 11´ Vojta - Prochy a zakončující Lopík. Vybojoval roh a my jsme v té době byli viditelně lepší. Roh gólman zneškodnil, ale my jsme v útoku pokračovali. Škoda, že se Vojta ukličkoval. Ovšem jeho dnešní hra vzbuzuje dobré naděje do budoucna. Líbil se nám. hrálo se nahoru dolu, pro některé naše hráče to bylo náročnější a třeba David byl dnes jenom stínem své standardní výkonnosti. Domácí vytušili naše nedostatky vzadu a začali zlobit. Málem jsme za to pykali v 17´. Perfektně kopnutý byl náš přímák v 19´. Po faulu na pronikajícího Lopíka byl tradičním exekutorem Jirka. Gólman míč vyrazil, ten se dostal k Prochymu, ten jej posunul Lopíkovi a ten měl branku z bezprostřední vzdálenosti dočista otevřenou. Ujali jsme se zaslouženého vedení 0:1.
Brzy poté Lopík vybojoval roh a za chvíli jsme měli další. Kvalitně jej kopl Jura, i když z něj gól nebyl. Další roh vybojoval Mira ve 24´. Kdyby se ale podíval a přihrál dozadu, mohla z toho být gólová příležitost. V útoku jsme pokračovali i v dalších minutách a náš tlak korunoval ve 26´druhou brankou utkání dobře hrající Kája. Výborně jsme akci rozehráli a nikým neatakovaný Kája se rozhlédl a přesnou střelou zvýšil naše vedení na 0:2.
Nepříjemný míč zblízka do obličeje  schytal Zdeněk ve 27´. Nepříjemný zážitek si odnesl i Mira, kterého nám domácí zalehli ve 29´. Ještěže je to hokejista a něco vydrží! Zákrok s ním neudělal nic. Pokračovali jsme v útočných akcích a třeba způsob, jakým Jirka vyškolil jednoho z domácích hráčů zalahodil oku nás diváků. pěknou, i když nepřesnou střelu vyslal v 36´ na branku domácích Honza. Po tvrdém souboji o míč se chvilku držel za loket Jura, ale nebylo to asi vážnější. Faulem musel zastavit Zdeněk brejk domácích, následný VPK Vojta zneškodnil. Naše útoky pokračovaly i v dalších minutách. "Lopíku, uteč!" Vojtova hlavička ve 43´ minula cíl, podobně jako další brejk domácích šel křižně vedle naší branky. Poločas jsme odehráli velmi dobře a disciplinovaně a vedení 0:2 bylo velmi nadějné.

Druhá půle se nám nevydařila. Řada hráčů zbytečně znervózněla, jiným docházely síly a celkově se naše koncepce rozpadla. Toho využili domácí, kteří se museli vypořádávat s velkým tlakem svým příznivců, kteří jejich výkon nešetřili ani peprnými výrazy. Těžký je život fotbalistův...
Kaskadérsky vypadal vrtulovitý let vzduchem Jirky po tvrdém souboji o míč s domácím hráčem ve 48´. Z VPK byl nakonec náš roh, ale to byla pomalu naše dnešní labutí píseň. Brzy poté (52´) propadli oba naši stopeři při útočné akci domácích a nebýt vynikajícího zákroku vybíhajícího Vojta, tak už s námi bylo zle. "Vojta, bravo!" A v 55´ si podobný zákrok zopakoval. Vojto, díky! Hrálo se poměrně rychle, někteří z našich byli dezorientovaní a jak už jsem uvedl, naše hra se rozpdla. Asi to chtělo v té chvíli nějakou změnu. Třeba prohodit na postech. zaujal nás pokyn jednoho našeho hráče jinému: "Podřaď a zrychli!" Zajímavé ...
Hostěradice naopak zapnuli a přeřadili na vyšší výkon. Výborný byl třeba hráč č. 14. Ještěže byli domácí často nepřesní. Tlak domácích jsme načas odrazili a sami jsme se začali sbírat do útoku. V 61´ tak zakončoval Kája střelou po zemi, ale pozorný gólman jeho střelu kryl. pak jsme dvakrát po faulech (na Juru a na Káju) kopali přímé kopy, ale nic z nich nebylo. Následující sérii nepřesností okomentoval opodál stojící domácí divák slovy: "To je ta bezmocnost!" Zdálo se, že domácí druhý dech nechytnou, naši trošku ožili a znovu si vytvořili nadějné příležitosti. Blýskl se Kája při odebrání míče soupeři ("Výborně, Karle!") a v dobré šanci se ocitl Mira v 68´.  falšovanou střelou těsně mimo zakončoval náš útok Jirka v 69´.  Výbornými zákroky se znovu ukázal Kája. Po naší stoperské chybě se v 71´ dostaly do šance Hostěradice. VPK ale mířil mimo branku. Následovalo naše první střídání - Miru nahradil Lopík ml.
Obraz hry té doby komentoval domácí fanoušek: "To je soupeř k poražení a my prohráváme. Že vám není hanba!" A domácí hráči ho nakonec vyslyšeli. My jsme sice ještě pokračovali chvíli v útočných akcích, vybojovali jsme i roh. Krásně ho v 76´ kopal Jura, ale gólman se nenechal překvapit a míč vyrazil.
Následující náš propad vzadu domácí nakonec domácí potrestali a v 77´střelou z 20 m k tyči snížili na 1:2.
Začali jsme si nepřesnostmi a nervozitou komplikovat život. Domácí nás zamkli na naší půlce a vypadalo to s námi zle nedobře. Tlaku jsme nakonec podlehli v 84´, kdy po vyšachování naší obrany domácí vyrovnali na konečný stav 2:2.
Roh vybojoval v 86´ Lopík st. a v 88´´ kopal další roh Jirka. To už byl na hřišti místo Vojty M. Messi a za chvíli střídal Lopíka st. Broněk H. V gólové šanci se ocitl Prochy, ale místo přihrávky lépe postavenému spoluhráči pozdravil gólmana lehkou střelou. A podobně v 90´ po povedeném brejku Lopíka ml. netrefil dobře míč střídající Broněk. Kdyby tam byl Lopík st., tak  ....
Na to "ale" se však nehraje, a tak jsme z Hostěradic odjížděli z pocitem, že jsme tentokrát zbytečně ztratili dva body. Aspoň, že ten jeden nám zůstal. Bylo by to asi nespravedlivé, i když domácí promrhali větší gólovky.
Zápas bezchybně a s přehledem řídil Richter. A dobří byli i oba asistenti. Všichni víme, že rozhodčí jsou velmi důležitou součástí každého zápasu.

O tom jsme se přesvědčili v zápase dorostu dnes dopoledne, v němž Božice hostili Vlasatice/Olbramovice a na hřišti to osmičlennému týmu hostí nandali 8:1. Zápas však bude mít dohru u zeleného stolu.

Žákům se moc nevedlo a se Šanovem prohráli vysoko 1:7, po poločasu 1:2. Roman beníček vyrovnával ve 20´ na 1:1, ale to bylo z naší strany všechno.

OP výsledky:

20. kolo01.05.2016 16:30

30.04.2016 16:302Moravský Krumlov BX6Únanov A0 : 3Moravský Krumlovzápis uzavřendelegace
30.04.2016 16:301Práče AX7Miroslav B1 : 1Práčezápis uzavřendelegace
30.04.2016 16:3010HostěradiceX11Božice2 : 2Hostěradicezápis uzavřendelegace
01.05.2016 10:1514FK Znojmo BX4Hrádek5 : 1IE Znojmozápis uzavřendelegace
01.05.2016 16:003Dobšice BX5Hostim8 : 1Dobšicezápis uzavřendelegace
01.05.2016 16:3013RakšiceX8Jaroslavice A3 : 4Rakšicezápis uzavřendelegace
01.05.2016 16:3012MikuloviceX9Hevlín1 : 3Mikulovicezápis uzavřendelegace
Zázračné výsledky mužstev z konce tabulky (Dobšice B, Jaroslavice, Miroslav B) dávají tušit, že boj o udržení bude ještě ostrý jako břitva. Abychom měli úplnou jistotu, musíme získat 4 body (33 bodů celkem). A to je v našich silách.

Překvapivé výsledky i v trojce
S Frantou Kročilem v brance a s Martinem Topolčanem v obraně porazily Čejkovice vedoucí Šanov 3:1. Branky dali:  2x Pavel Mlčúch a jednu Bartes.
Vedoucí Suchohrdly u M. prohrály v Jamolicích 1:0 a dotáhly je Vlasatice, které zdolaly Jiřice 7:1.  Že prohrály doma Břežany a venku Olbramovice, to už ani nepřekvapí.

                                                 (lan)

Kája v akci




















Žádné komentáře:

Okomentovat